Lazania z jesiennymi warzywami, Gruyère i szałwią Béchamel
Lazania z jesiennymi warzywami, Gruyère i szałwią Béchamel może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 23G białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 458 kalorii. Ten przepis służy 9. Na 2,78 zł za porcję, ten przepis okładki 35% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Mieszanka oliwy z oliwek, cebula, portobello grzyb Czapki, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak aromatyczne. Aby wykorzystać słodkie ziemniaki, można śledzić to danie główne z Placki Deserowe Ze Słodkich Ziemniaków jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 82%. Ten wynik jest znakomity. Spróbuj Lasagna wołowa i Beszamelowa, Lasagne z pieczarkami, pomidorami i sosem beszamelowym, oraz Pikantne niedziele: Lazania Bolognese z sosem beszamelowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 45
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
2
Aby przygotować bchamel, lekko łyżkę mąki do suchych miarek; wyrównać nożem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Miarka
Nóż
3
Umieść mąkę w holenderskim piekarniku i stopniowo dodawaj mleko, mieszając trzepaczką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka Uniwersalna
Mleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec Holenderski
Trzepaczka
4
Dodaj 1/2 szklanki cebuli, szałwii, szalotki, 1/2 łyżeczki soli i liść laurowy. Doprowadzić mieszaninę do wrzenia; gotować 1 minutę lub aż zgęstnieje. Przecedzić bchamel przez sito nad miską i wyrzucić ciała stałe. Odstaw bchamel na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście Laurowe
Szalotka
Cebula
Szałwia Lekarska
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sito
Cukierki Peachie-o
5
Aby przygotować nadzienie, podgrzej 1 1/2 łyżeczki oliwy z oliwek na dużej patelni nieprzywierającej na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
6
Dodaj 2 1/2 szklanki cebuli i czosnku; smażyć 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek
Cebula
7
Dodaj 1/2 łyżeczka soli i szpinaku; smażyć 2 minut lub aż szpinak zwiędnie. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szpinak
Sól
8
Połącz 1 1/2 łyżeczki oleju, 1/2 łyżeczki soli, grzyby i słodkie ziemniaki na patelni z galaretką pokrytej sprayem do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do Gotowania
Słodkie Ziemniaki
Grzyby
Galaretka
Rolka
Sól
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
9
Piec w temperaturze 450 przez 15 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
10
Sery połączyć; odstawić.
11
Aby przygotować makaron, moczyć makaron w ciepłej wodzie w naczyniu do pieczenia 13 x 9 cali 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makarony
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do Pieczenia
12
Drenaż.
13
Rozprowadź 3/4 szklanki bchamelu na dnie naczynia do pieczenia 13 x 9 cali pokrytego natryskiem do gotowania. Ułóż 3 makarony na bchamelu; top z połową mieszanki grzybowej, 1 1/2 szklanki bchamelu i 1/3 szklanki mieszanki serowej. Top z 3 makaronem, mieszaniną szpinaku, 1 1/2 szklanki bchamel i 1/3 szklanki mieszanki sera. Top z 3 makaron, pozostała mieszanka grzybowa, 1 1/2 szklanki bchamel, i 3 makaron.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do Gotowania
Grzyby
Makarony
Szpinak
Ser
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do Pieczenia
14
Pozostałe bchamel rozłożyć na makaron.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makarony
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
15
Piec w temperaturze 450 przez 20 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
16
Posypać pozostałym serem; piec dodatkowe 10 minut.