Lazania Z Chardą Szwajcarską
Szwajcarska Lazania Chard może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 544 kalorie, 29g białka, oraz 30 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8. Na 1,75 zł za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Jeśli masz mozzarellę, oliwę z oliwek, sól koszerną i mielony pieprz oraz kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 76%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Lazania Z Chardą Szwajcarską, Tortilla Lasagna z Chardą Szwajcarską, oraz Szwajcarska Chard & Włoska Kiełbasa Lasagna dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 425 stopni F.
Oddziel Szwajcarskie łodygi chard z liści i drobno posiekać łodygi; będziesz miał około 1 1/2 szklanki posiekanych łodyg.
Rozgrzać olej w dużym, ciężkim rondlu na średnim ogniu, aż będzie gorący. Następnie wymieszaj łodygi, czosnek, cebulę, 1 łyżkę soli i 1 łyżeczkę pieprzu. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż warzywa będą złote, o 10 protokół. Wymieszać z mąką do połączenia.
Ubić mleko i doprowadzić do wrzenia. Gotować, ubijając od czasu do czasu, aż zgęstnieje, około 8 minut.
SOS wyjąć z ognia i lekko ostudzić.
Ostrożnie puree liście chard w blenderze z 1 1/2 szklanki sosu, aż będzie gładka.
Wlać do rondla i dodać połowę serów.
Rozprowadzić około 1 szklanki sosu na dnie 13-przez 9-calowe naczynie do pieczenia.
Warstwa 3 makaron, pozostawiając około 1/2 cala przestrzeni między nimi.
Rozłóż kolejną warstwę sosu, 3 więcej makaronu i kolejną warstwę sosu. Rozrzuć połowę pozostałych serów. Kontynuuj układanie warstw sosu i makaronu, zaczynając i kończąc sosem, a następnie posyp pozostałymi serami.
Przykryć folią i piec, aż makaron będzie miękki podczas testowania nożem do parowania, około 30 minut.
Zdjąć folię i nadal piec, aż sery są złote w miejscach, o 10 minut więcej.
Niech lasagne stać 15 minut przed podaniem.