Lazania Bolognese

Lazania Bolognese
Lazy Lasagna Bolognese może być tylko sos, którego szukasz. Na 2,19 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 501 kalorii, 28g białka, oraz 28g tłuszczu każdy. Jeśli masz grzyby, parmezan, tłusty odtłuszczony bulion z kurczaka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 62%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Lazania Leniwa, Lazania Lazy, oraz Lazania Lazy dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Grzyby opłukać; odciąć i wyrzucić odbarwione końce łodygi. Pieczarki cienko pokroić. Na patelni 5-do 6-quart połączyć grzyby, cebulę i oliwę z oliwek. Przykryć i mieszać często na średnim ogniu, aż grzyby będą soczyste, około 4 minut. Odkryć, dodać pietruszkę, i mieszać często na dużym ogniu, aż warzywa są lekko rumiane, 5 do 8 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
GrzybyGrzyby
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Pietruszka-naćPietruszka-nać
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Wlać mieszaninę do miski.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
3
Dodać wołowinę i kiełbaski na patelnię. Na dużym ogniu, pokruszyć mięso z łyżką i mieszać często aż dobrze rumiane, 10 do 15 minut; wyrzucić tłuszcz.
Składniki, których będziesz potrzebować
KiełbasaKiełbasa
WołowinaWołowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Dodaj mieszankę grzybową, tymianek, ocet, pastę pomidorową, sos pomidorowy i bulion; mieszaj do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, często mieszając, aż większość cieczy odparuje, około 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta PomidorowaPasta Pomidorowa
Sos PomidorowySos Pomidorowy
GrzybyGrzyby
OcetOcet
BulionBulion
TymianekTymianek
5
Łyżka 1 szklanki sosu bchamelowego do płytkiej zapiekanki 9-na 13 cali (3 qt.) i równomiernie rozprowadzić na dnie. Ułóż 1/4 makaronu równomiernie na sosie bchamelowym, aby pokryć jak najwięcej DNA zapiekanki.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
MakaronyMakarony
6
Łyżka 1/3 sosu mięsnego nad makaronem w zapiekance i rozprowadzić poziom.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
MakaronyMakarony
MięsoMięso
7
Sos mięsny skropić około 1/2 szklanki bchamelu i posypać około 1/4 szklanki sera. Przykryć ser z innym 1/4 makaronu i top z innym 1/3 sosu mięsnego, 1/2 szklanki bchamel, i 1/4 szklanki sera. Ułożyć trzecią warstwę makaronu na ser i przykryć pozostałym sosem mięsnym, 1/2 szklanki bchamelu i 1/4 szklanki sera. Przykryć ostatnią 1/4 makaronu i rozprowadzić pozostały bchamel na makaronie, aby równomiernie zwilżyć; posypać pozostałym serem i gałką muszkatołową. Patelnię szczelnie przykryć folią.
Składniki, których będziesz potrzebować
SerSer
Gałka MuszkatołowaGałka Muszkatołowa
SOSSOS
MakaronyMakarony
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PatelniaPatelnia
8
Piec w piekarniku regularnym lub konwekcyjnym 350, aż sos będzie energicznie bulgotał, a krawędzie makaronu zaczną brązowieć (podnieś róg folii, aby sprawdzić), około 40 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
MakaronyMakarony
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
9
Odstawić około 10 minut; pokroić w prostokąty i podawać szeroką łopatką.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzpatułkaSzpatułka
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia20
Magazyn