Przepis Summer - fresh chicken Tacos może zaspokoić Twoje Meksykańskie pragnienie w okolicy 30 minut. Jedna porcja zawiera 458 kalorii, 34g białka, oraz 25 g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 2,11 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz jalapeño chili, sałata, czosnek, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to danie główne. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 56%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Letnie Śniadanie Tacos, Grillowane Tacos rybne z letnią salsą, oraz Letnie Wegetariańskie Tacos z kremem z awokado dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Podgrzać skorupy taco zgodnie z zaleceniami na opakowaniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tuzin
2
Tymczasem w 10-calowej patelni nonstick, podgrzać 1 łyżkę oleju na średnim ogniu, aż do gorąca. Kurczak gotować w oleju około 6 minut, mieszając od czasu do czasu, aż nie będzie już różowy w środku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 Cala
3
Usuń kurczaka z patelni i ogrzać.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 Cala
4
W tej samej patelni, ogrzać Pozostałe 1 łyżka oleju, aż gorące. Cebulę ugotować na oleju około 4 minut, od czasu do czasu mieszając, aż będzie miękka. Wymieszać czosnek, jalapeo chili, kminek, chili w proszku i sól. Gotować 1 minutę, stale mieszając. Powrót kurczaka na patelnię. Wymieszać z pomidorami. Gotować około 2 protokół, mieszając od czasu do czasu, aż gorące.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
2 Pieczone Czerwone Papryki, Posiekane
Słodka Cebula Maui Lub Vidalia, Grubo Posiekana
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 Cala
5
Aby służyć, umieść 1/4 szklanki rozdrobnionej sałaty w każdej skorupce taco; podziel mieszaninę kurczaka między skorupki. Top z serem i kolendrą.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Kg Tortilli Kukurydzianych
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Garść Zielonych Lub Czarnych Oliwek Dobrej Jakości, Grubo Posiekanych
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Meksykańskie można połączyć z Pinot Noir, Riesling i musujące różowe. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Burn Cottage Cashburn Pinot Noir z oceną 4.7 z 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 30 dolarów za butelkę.