Latki Ziemniaczane
Placki ziemniaczane to Wegetariańskie przystawka. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 134 kalorie. Na 27 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 20. Chanuka będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Ten przepis jest typowy dla kuchni żydowskiej. Udaj się do sklepu i odbierz sok z cytryny, jajka, mąkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 23%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Chrupiące Placki Ziemniaczane (Placki Ziemniaczane), Latki Ziemniaczane, oraz Latki Ziemniaczane dla podobnych receptur.
Instrukcje
Cebulę pokroić wzdłuż, aby pasowała do rurki zasilającej robota kuchennego, a następnie zetrzeć na tarce średnim dyskiem rozdrabniającym.
Przenieść do dużej miski (nie czyścić procesora).
Ziemniaki obieramy i wkładamy do miski z zimną wodą.
Ziemniaki pokroić wzdłuż, aby pasowały do rurki paszowej, następnie zetrzeć na tarce i dodać do cebuli. Wymieszać z sokiem z cytryny, następnie z mąką, 2 łyżeczkami soli i 1 łyżeczką pieprzu.
Przełożyć na durszlak ustawiony nad miską (ziemniaki uwolnią soki).
Rozgrzej piekarnik do 93°. 3
Rozgrzać 1/4 cala oleju do 182° W 12-calowej patelni ciężkiej na średnim ogniu. Za pomocą miary 1/4-cup, miarka 4 lub 5 kopce mieszaniny ziemniaków na patelni. Spłaszczyć widelcem, tworząc 3 1/2-do 4-calowych naleśników. Gotować, aż złoty kolor, 2 1/2 do 3 minut na stronie.
Przenieś do wyłożonej papierem ręcznikiem blachy do pieczenia i utrzymaj ciepło w piekarniku, jednocześnie robiąc więcej latkes.
Gotowane latkes można zamrozić na blasze do pieczenia, a następnie przenieść do zamykanej torby lub pojemnika i zamrozić do 2 tygodni. Podgrzać w piekarniku 232° (około 5 minut).