Laski żurawinowe
Cranberry Canes to wegetariańska przekąska laktoovo . Za 28 centów za porcję przepis ten pokrywa 4% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 3 g białka , 8 g tłuszczu i łącznie 192 kalorie . Ten przepis jest dla 30 osób. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka orzechów włoskich, masła, żurawiny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest dostarczany przez Taste of Home. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 50 minut . Biorąc wszystko pod uwagę, uznaliśmy, że przepis ten zasługuje na ocenę spoonacular wynoszącą 0% . Ta ocena jest możliwa do poprawy. Podobne przepisy to Niemieckie ciasto cytrynowe z żurawiną, znane również jako żurawinowe zitronenkuchen , Chleb dyniowy z żurawiną i Kruche ciasteczka migdałowe z żurawiną .
Instrukcje
W rondlu wymieszaj wszystkie składniki nadzienia; doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień i gotuj bez przykrycia przez 5 minut. Ostudź.
Do ciasta rozpuść drożdże w wodzie; odstaw. W dużej misce wymieszaj mąkę, cukier i sól.
Dodaj masło i mieszaj, aż mieszanka będzie miała konsystencję grubych okruchów.
Dodaj mieszankę drożdżową, mleko i jajka; mieszaj, aż powstanie miękkie ciasto.
Umieść w natłuszczonej misce; przykryj folią spożywczą. Schłodź co najmniej dwie godziny.
Podziel ciasto na pół. Na dobrze oprószonej mąką powierzchni rozwałkuj każdą połowę na prostokąt o wymiarach 18 cali x 15 cali. Nałóż nadzienie łyżką na środek każdego prostokąta w poprzek. Złóż na trzy części, tak aby gotowe prostokąty miały wymiary 15 cali x 6 cali.
Pokrój każdy na 15 pasków. Skręć paski i uformuj laski cukrowe.
Umieścić na natłuszczonych blachach do pieczenia.
Piec w temperaturze 375° przez 15-18 minut lub do uzyskania złotego koloru. Jeśli chcesz, posmaruj lukrem z cukru pudru.