Lasagne ze szpinakiem III
Szpinak Lasagnan III może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 469 kalorii, 26g białka, oraz 21 g tłuszczu każdy. Na 1,71 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Przepis ten zachwycił 3127 osób. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Jeśli masz ser ricotta, sos pomidorowy makaron, makaron lasagne, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia spektakularny spoonacular wynik 84%. Podobne przepisy to Najlepsza Lasagna Szpinakowa, Lasagne Ze Szpinakiem, oraz Lasagne Ze Szpinakiem.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Doprowadzić do wrzenia duży garnek lekko osolonej wody.
Dodaj makaron lasagne i gotować przez 8 do 10 minut lub aż al dente; odcedzić.
Na patelni na średnim ogniu, gotować grzyby, cebula, i czosnek w oliwie z oliwek, aż cebula będą miękkie.
Odcedzić nadmiar płynu i schłodzić. Szpinak gotować przez 5 minut.
Odcedzić, a następnie wycisnąć nadmiar płynu. Posiekaj szpinak.
Połącz ser ricotta, ser Romano, szpinak, sól, oregano, bazylia, pieprz i jajko w misce.
Dodać schłodzoną mieszaninę grzybów. Bij mikserem elektrycznym na niskiej prędkości przez 1 minutę.
Lay 5 makaron lasagne w dolnej części 9x13 cala naczynia do pieczenia.
Jedną trzecią mieszanki serowo-szpinakowej rozłożyć na makaron.
Posypać 1 szklankę sera mozzarella i 1/3 szklanki parmezanu na wierzchu.
Rozprowadzić 1 szklankę sosu makaronowego na ser. Powtórz nakładanie warstw 2 razy.
Przykryć naczynie folią aluminiową i piec w nagrzanym piekarniku przez 1 godzinę. Schłodzić 15 minut przed podaniem.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Włoski można połączyć z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Jednym z win, które można spróbować jest Santa Margherita Chianti Classico Riserva. Ma 4,8 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 27 dolarów.
![Santa Margherita Chianti Classico Riserva]()
Santa Margherita Chianti Classico Riserva
Autentyczne włoskie Chianti wykonane z winogron uprawianych w sercu toskańskiego regionu Chianti Classico. Znakomity wyraz winogron Sangiovese, ze znaczną kwasowością z niskiego pH gleby w tym regionie.Aromaty tego złożonego czerwonego wina wahają się od wiśni i śliwek do kwiatów mieczyka i ziemistego krzemienia. Taninowe, dębowe smaki są jasne i okrągłe, z suchym, ciepłym, ziemistym wykończeniem.Najlepiej smakuje z bardzo aromatycznymi daniami, takimi jak sosy na bazie pomidorów, ravioli z grzybami, pieczenie wołowiny lub wieprzowiny oraz mięso z dziczyzny od dziczyzny po bażanty. Doskonale nadaje się również do dojrzałych serów.Mieszanka: 85% Sangiovese, 15% Merlot i Cabernet Sauvignon