Lasagne z kiełbasą i szpinakiem z indyka
Przepis Kiełbasa z indyka i szpinak lasagne może zaspokoić swoje śródziemnomorskie pragnienie w około 1 godzina i 35 minut. Na 1,67 zł za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 369 kalorii, 24g białka, oraz 14g tłuszczu każdy. Niewiele osób lubiło to danie główne. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz liść laurowy, woda, makaron lasagne bez gotowania i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać liść laurowy można śledzić to danie główne z Urocze Babeczki Jabłkowe jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 69%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Lasagne ze szpinakiem i kiełbasą z indyka, Kiełbasa z indyka-szpinakowa Lasagna z pikantnym sosem pomidorowym, oraz Lasagne ze szpinakiem i kiełbasą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Odważyć lub lekko łyżkę mąki do suchej miarki; wyrównać nożem.
Mąkę i kolejne 4 składniki (przez liść laurowy) połączyć w średnim rondlu na średnim ogniu, mieszając trzepaczką. Gotować 8 protokół lub aż gęsty i bąbelkowy, często mieszając.
Zdjąć z ognia; wymieszać z solą i pieprzem.
Rozprowadź 1 szklankę mieszanki mleka na dnie szklanego lub ceramicznego naczynia do pieczenia o wymiarach 11 x 7 cali pokrytego natryskiem do gotowania.
Rozgrzać dużą patelnię na średnim ogniu.
Dodaj 2 łyżki wody i szpinaku na patelnię; gotować 2 minuty lub aż szpinak zwiędnie.
Szpinak odsączyć, naciskając aż będzie ledwo wilgotny. Zwiększ ciepło do średniej-wysokiej.
Usunąć osłonki z kiełbasy.
Dodaj kiełbasę na patelni; gotować 4 protokół lub aż rumiane, mieszając do kruszonki.
Usunąć kiełbasę z patelni.
Dodaj szalotki i czosnek na patelnię; smażyć 2 protokół. Wymieszaj pozostałą mieszaninę mleka, szpinak i gotowaną kiełbasę.
Ułóż 2 makaron na mieszaninie mleka w naczyniu do pieczenia; top z 1/2 szklanki ricotta i jedną trzecią mieszanki szpinaku. Powtórz warstwy dwa razy.
Posypać mozzarellą i parmezanem. Przykryć folią pokrytą sprayem do gotowania.
Piec w temperaturze 375 przez 40 minut.
Rozgrzej brojlery do wysokiej.
Broil 4 minut lub aż ser jest złoty kolor.