Lasagne z Indyka
Zapomnij o wychodzeniu na miasto i zamawianiu jedzenia na wynos za każdym razem, gdy masz ochotę na śródziemnomorskie jedzenie. Spróbuj zrobić lasagnan z indyka w domu. Jedna porcja zawiera 761 kalorii, 37 g białka i 23 g tłuszczu. Za 1,67 USD za porcję ten przepis pokrywa 28% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4 osobom. Został dostarczony przez Allrecipes. Ten przepis zachwycił 45 osób. Świetnie sprawdza się jako danie główne. Mieszanka mleka, oleju roślinnego, indyka i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 80%, to danie jest dobre. Lasagna z indyka, lasagna z indyka i lasagna z indyka są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Na średniej patelni podsmaż na oliwie posiekaną cebulę, seler i czosnek, aż będą miękkie i delikatne.
Dodać posiekanego indyka i brokuły. Odłożyć na bok.
Aby zrobić biały sos: W małym rondlu, na małym ogniu rozpuść masło lub margarynę.
Zdjąć z ognia i dodać mąkę, sól i pieprz; i dobrze wymieszaj. Wróć do małego ognia, wlej mleko i gotuj, aż zgęstnieje.
Aby złożyć, na dnie naczynia żaroodpornego rozłóż cienką warstwę białego sosu, a następnie warstwę makaronu. Następnie ułóż warstwę mieszanki z indyka, sos i 1/2 szklanki startego sera mozzarella. Powtórzyć proces nakładania warstw z mieszanką z indyka i sosem. Na wierzch połóż pozostałą 1/2 szklanki sera mozzarella.
Piec w piekarniku nagrzanym do 350 stopni (175 stopni C) przez 45-60 minut, aż ciasto będzie bulgotliwe i nagrzane.
Odstaw na 10 do 15 minut przed podaniem.
Polecane wino: Chianti, Montepulciano, Sangiovese
Lasagne można łączyć z Chianti, Montepulciano i Sangiovese. Lasagne dobrze komponuje się z czerwonym winem o średniej treściwości i wyższej kwasowości. Sangiovese, Montepulciano i Chianti pasują do rachunku. Ricasoli Castello di Brolio Chianti Classico z oceną 4,3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 46 dolarów za butelkę.
![Ricasoli Castello di Brolio Chianti Classico]()
Ricasoli Castello di Brolio Chianti Classico
Ciemno rubinowy kolor, z dużą ilością aromatów czekolady, jagód i wanilii, jest pełne i aksamitne, z dużą ilością owoców i długim, soczystym finiszem. Piękność ze świetnego rocznika.