Lasagne szpinakowa z pesto z orzecha włoskiego

Lasagna szpinakowa z pesto z orzecha włoskiego może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole receptury dania głównego. Ten przepis służy 8. Na $3.7 za porcję, ten przepis okładki 41% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 800 kalorii, 32G białka, oraz 49g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz niskosłodzony sos pomidorowy, ser mozzarella, orzechy włoskie i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia, możesz śledzić to danie główne z Brzoskwinia Crisp: zdrowy Crisp na śniadanie jako deser. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 84%, to danie jest znakomite. Spróbuj Lasagne szpinakowa z pesto z orzecha włoskiego, Łamana lasagne z pesto orzechowym, oraz Kale Lasagne Z Pesto Z Orzecha Włoskiego dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F. Lekko posmaruj 9 x 13-calową patelnię do pieczenia. Jeśli używasz świeżego szpinaku, posiekaj go dobrze. Jeśli używasz zamrożonego, posiekanego szpinaku, upewnij się, że jest dokładnie rozmrożony i wyciśnij cały nadmiar wody.
Umieść ricottę lub twarożek w dużej misce. Wymieszać ze szpinakiem, pesto, czosnek, sól, pieprz, pół parmezanu i orzechy włoskie.
Połowę sosu pomidorowego rozłóż na dnie patelni.
Na sosie ułożyć warstwę niegotowanego makaronu. Łyżka około 1/3 ricotty lub chaty nadzienia dabs nad makaronem (można go rozłożyć trochę, ale nie za dużo) i posypać 1/3 startej mozzarelli. Następnie z kolejną warstwą sosu, następnie makaron, a następnie kolejny 1/3 nadzienia, a kolejny 1/3 mozzarella. Powtórz jeszcze raz, a następnie zakończ ostatnią warstwą makaronu. Zostanie Ci parmezan.
Jeśli używasz świeżego makaronu, piec uncovered. Jeśli używasz suszonego makaronu, przykryj patelnię szczelnie folią.
Piec przez 50 minut, odsłaniając patelnię (jeśli dotyczy) w ciągu ostatnich 15 minut, w tym czasie można posypać zarezerwowanym parmezanem. (W przypadku odkrytej patelni, jeśli górna część lazanii staje się tak brązowa, jak chcesz, zanim upłynie pełny czas pieczenia, przykryj luźno folią i kontynuuj pieczenie, aby nie było zbyt ciemno.)
Wyjąć z piekarnika i ostudzić na około 10 minut przed podaniem.
Umieść liście bazylii i czosnku w robocie kuchennym lub blenderze i dobrze wymieszaj.
Dodać orzechy włoskie i nadal mieszać, aż orzechy włoskie są drobno zmielone.
Utrzymuj maszynę w ruchu, gdy mżesz w oliwie z oliwek. Gdy masz gładką pastę, przelej do miski i wymieszaj z parmezanem. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Jeśli nie zamierzasz używać pesto od razu, umieść w pojemniku z ciasną pokrywą. Wygładzić górną powierzchnię pesto i zalać wystarczającą ilością oliwy, aby całkowicie pokryć. Tworzy to uszczelnienie odporne na powietrze, które pomaga dobrze je zachować. Przykryć szczelnie i przechowywać w lodówce.