Lasagne szpinakowa z czterema serami
Lasagne ze szpinakiem i czterema serami może być właśnie daniem głównym, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 268 kalorii, 16 g białka i 9 g tłuszczu. Za 99 centów za porcję ten przepis pokrywa 22% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 12 osobom. Niewiele osób robiło ten przepis i 1 powiedziałbym, że był strzałem w dziesiątkę. Udaj się do sklepu i kup szpinak, mleko, makaron lasagne i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 40 minut. To bardzo przystępny przepis dla miłośników kuchni śródziemnomorskiej. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 78%, to danie jest solidne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać także takie przepisy, jak Najserowsza lasagne ze szpinakiem i serem, Lasagne z czterema serami i kiełbasą ze szpinakiem oraz Lasagne z czterema serami i kiełbasą i szpinakiem.
Instrukcje
Na dużej patelni podsmaż warzywa i czosnek na oleju, aż będą chrupiące.
Zdjąć z ognia; odłożyć na bok.
W małym, ciężkim rondlu wymieszaj mąkę i mleko, aż masa będzie gładka. Doprowadzić do wrzenia; gotować i mieszać przez 2 minuty. Zredukować ciepło; wymieszać z 1/4 szklanki parmezanu, solą i pieprzem. Gotuj 1 minutę dłużej lub do momentu rozpuszczenia sera.
Zdjąć z ognia; wymieszać ze szpinakiem. Odłóż 1 filiżankę na bok.
W dużej misce wymieszaj twarożek, mozzarellę i ser szwajcarski.
Rozłóż 1/2 szklanki mieszanki szpinaku w natłuszczonej formie o średnicy 13 cali. x 9 cali naczynie do pieczenia.
Ułóż warstwę czterech makaronów, połowy mieszanki serów, warzyw i 3/4 szklanki mieszanki szpinaku. Powtórz warstwy. Na wierzch połóż pozostały makaron, zarezerwowaną mieszankę szpinaku i pozostały parmezan.
Przykryj i piecz w temperaturze 375° przez 35 minut. Odkryć; piec 15 minut dłużej lub do momentu, aż ciasto będzie musujące.
Przed krojeniem odstaw na 15 minut.
Polecane wino: Chianti, Montepulciano, Sangiovese
Chianti, Montepulciano i Sangiovese to moje ulubione dania z lasagne. Lasagne dobrze komponuje się z czerwonym winem o średniej treściwości i wyższej kwasowości. Sangiovese, Montepulciano i Chianti pasują do rachunku. NV Ruinart , Wine z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 89 dolarów za butelkę.
NV Ruinart, Wino