Lasagne mojej mamy

Lasagne mojej mamy
Lasagne mojej mamy może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis zawiera 12 porcji z 911 kalorii, 46g białka, oraz 41g tłuszczu każdy. Za $3.14 za porcję, ten przepis okładki 38% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. 6 osób próbowało i polubiło ten przepis. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 3 godziny i 15 minut. Mieszanka koncentratu pomidorowego, oliwy z oliwek, czosnku i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Jest dostarczany przez Allrecipes. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia wybitny wynik spoonacular 84%. Podobne przepisy obejmują Lasagne mamy, Lasagne mamy z twarogiem, oraz Lasagne mamy-bez glutenu i nabiału.

Instrukcje

1
W dużym garnku z grubym dnem rozgrzej oliwę z oliwek na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
2
Podsmaż cebulę i czosnek, aż będą miękkie i lekko klarowne.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
3
Wlej pokruszone pomidory i zagotuj. Dodaj koncentrat pomidorowy, sól i pieprz. Zmniejsz ogień do średniego, tylko na tyle gorący, aby lekko bulgotać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gałka Muszkatołowa, Mielona I Więcej, Do PrzyprawieniaGałka Muszkatołowa, Mielona I Więcej, Do Przyprawienia
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
4
Dodaj liście bazylii i gotuj, mieszając od czasu do czasu przez godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Mocno Upakowanych Liści Bazylii1 Szklanka Mocno Upakowanych Liści Bazylii
5
Dodaj sól, pieprz i czerwone Wino i gotuj na wolnym ogniu przez kolejną godzinę lub do uzyskania pożądanej konsystencji.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
Sproszkowane Nasiona LubczykuSproszkowane Nasiona Lubczyku
6
Zdejmij z ognia i pozwól mu ostygnąć. Jeśli masz czas, pozostaw go w lodówce na noc.
7
Zagotuj duży garnek lekko osolonej wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
8
Dodaj makaron i gotuj przez 10 do 15 minut lub do al dente; odcedź i pozostaw do ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
9
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman WebWzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman Web
10
Będziesz potrzebować dwóch tac do pieczenia 9x13 cali. Umieść warstwę sosu na dnie tacy, a następnie warstwę lekko zachodzącego makaronu lasagne.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron LasagneMakaron Lasagne
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
11
Rozłóż warstwę ricotty na makaronie i lekką posypkę mozzarellą. Powtarzaj, aż napełnisz tacę, upewniając się, że skończysz z makaronem lasagne na wierzchu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron LasagneMakaron Lasagne
Czubata łyżeczka Posiekanej świeżej Pietruszki LiściastejCzubata łyżeczka Posiekanej świeżej Pietruszki Liściastej
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
1-1/2 Szklanki Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki, Odsączonej I Drobno Posiekanej1-1/2 Szklanki Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki, Odsączonej I Drobno Posiekanej
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
12
Rozłóż warstwę sosu na makaronie i posyp mozzarellą i parmezanem. Przykryj folią.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czubata łyżeczka Posiekanej świeżej Pietruszki LiściastejCzubata łyżeczka Posiekanej świeżej Pietruszki Liściastej
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
13
Piec w nagrzanym piekarniku przez godzinę.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman WebWzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman Web
14
Zdejmij folię i piecz kolejne pół godziny.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman WebWzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman Web
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki

Polecane wino: Chianti, Montepulciano, Sangiovese

Lasagne działa naprawdę dobrze z Chianti, Montepulciano i Sangiovese. Lasagne dobrze komponuje się ze średnim czerwonym winem o wyższej kwasowości. Sangiovese, Montepulciano i Chianti pasują do rachunku. Możesz spróbować Brancaia Chianti Classico Riserva. Recenzentom podoba się to z oceną 4,5 na 5 gwiazdek i ceną około 38 dolarów za butelkę.
Brancaia Chianti Classico Riserva
Brancaia Chianti Classico Riserva
Ta Chianti Classico Riserva pokazuje aromaty tropikalnych i czarnych owoców, z nutami orzechów i migdałów na podniebieniu. Wykonane z najlepszych winogron Sangiovese z dwóch naszych winnic, Brancaia Estate i Poppi Vineyard, to wino ma gęsty, rubinowo-czerwony kolor i długie, aromatyczne wykończenie.Mieszanka: 80% Sangiovese, 20% Merlot
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 15 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia43
Magazyn