Lasagne Bez Formy
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów śródziemnomorskich, więc wypróbuj Lasagnan w wolnej formie. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.71 za porcję. To danie główne ma 589 kalorii, 30g białka, oraz 28g tłuszczu na porcję. Udaj się do sklepu i odbierz oregano, sól, kiełbasę i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 55 minut. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 66%. Spróbuj Lasagne Bez Formy, Darmowa Forma Polenta Lasagna, oraz Ciasto Florenckie bez formy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przynieś duży garnek osolonej wody do wrzenia.
Gotuj kiełbasę na patelni na średnim ogniu, rozbijając duże kawałki, aż straci różowy kolor, około 5 minut. Wymieszać pomidory, oregano i 1/2 łyżeczki. sól, zmniejszyć ogień do średnio-niskie i gotować na wolnym ogniu, aż gruby, mieszając od czasu do czasu, o 20 protokół.
Połącz ricottę, parmezan i bazylię w średniej misce z kuchenką mikrofalową.
Dodaj makaron do wrzącej wody; gotuj, aż będzie miękka, 10 minut lub zgodnie z zaleceniami etykiety opakowania. Tuż przed makaronem, mikstura ricotta w kuchence mikrofalowej na wysokości przez 30 sekund, mieszając raz.
Rozprowadzić 1 1/2 Łyżki. sos na każdym z 4 talerzy obiadowych.
Ułożyć makaron na wierzchu i posmarować 1 1/2 łyżki. mieszanka serowa. Top z 1 1/2 łyżki. SOS. Powtórz z makaronem, mieszaniną sera i sosem, kończąc warstwą sosu.
Na wierzch posypać parmezanem.
Podawać, przekazując dodatkowy parmezan.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Włoski działa naprawdę dobrze z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Możesz spróbować Santa Margherita Chianti Classico Riserva. Recenzenci bardzo to lubią z 4.8 z 5 gwiazdek i cena około 27 dolarów za butelkę.
![Santa Margherita Chianti Classico Riserva]()
Santa Margherita Chianti Classico Riserva
Autentyczne włoskie Chianti wykonane z winogron uprawianych w sercu toskańskiego regionu Chianti Classico. Znakomity wyraz winogron Sangiovese, ze znaczną kwasowością z niskiego pH gleby w tym regionie.Aromaty tego złożonego czerwonego wina wahają się od wiśni i śliwek do kwiatów mieczyka i ziemistego krzemienia. Taninowe, dębowe smaki są jasne i okrągłe, z suchym, ciepłym, ziemistym wykończeniem.Najlepiej smakuje z bardzo aromatycznymi daniami, takimi jak sosy na bazie pomidorów, ravioli z grzybami, pieczenie wołowiny lub wieprzowiny oraz mięso z dziczyzny od dziczyzny po bażanty. Doskonale nadaje się również do dojrzałych serów.Mieszanka: 85% Sangiovese, 15% Merlot i Cabernet Sauvignon