Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów śródziemnomorskich, więc spróbuj Lasagne z 5 serami. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 399 kalorii, 21g białka, oraz 20 g tłuszczu każdy. Na 1,28 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka pomidorów w puszkach, provolone, parmezan i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby zużyć jajka można śledzić to danie główne z Ciasto czekoladowo-pomidorowe Rose Levy Beranbaum z tajemniczym Ganache jako deser. 6 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Najlepiej sprawdza się jako danie główne i odbywa się w mniej więcej 2 godziny i 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 54%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Biała Lasagne z Parmigiano Besciamella (Lasagne in Bianco ), Lasagne z serem i boczkiem, oraz Lasagne z serem potrójnym i bakłażanem dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Przynieś duży garnek osolonej wody do wrzenia na makaron lasagne.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Lasagne
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina Wieprzowa
1
Rozgrzać oliwę na średnim ogniu w średnim garnku z sosem, podsmażyć czosnek i cebulę, aż cebula stanie się przezroczysta.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
Podroby I Kość Szyjna Z Indyka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina Wieprzowa
2
Dodać pokruszone pomidory, włoską przyprawę oraz sól i pieprz i wymieszać do połączenia. Doprowadzić do wrzenia, następnie zmniejszyć ogień do niskiego poziomu, przykryć i dusić około 20 minut, sprawdzając okresowo, aby upewnić się, że sos nie pali się.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Startego Sera Romano
Gałka Muszkatołowa, Mielona I Więcej, Do Przyprawienia
Papryczki Peperoncini Do Dekoracji
Podroby I Kość Szyjna Z Indyka
3
Makaron lasagne gotować do al dente, o 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Lasagne
4
Odcedzić i przelać do dużej miski. Wymieszać z oliwą, aby makaron nie sklejał się.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
5
Ochłoń.
6
Ta lasagne będzie miała 4 warstwy, ale 2 różne rodzaje warstw sera. Jedna warstwa sera składa się z mascarpone, ricotty, parmezanu i jajka do związania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mascarpone
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
1-1/2 Szklanki Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki, Odsączonej I Drobno Posiekanej
4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
7
Połącz te 4 składniki w misce i odstaw na krótko. Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
8
Warstwa 4 do 5 makaronu lasagne wzdłuż obok siebie w żaroodpornym naczyniu lasagne z krawędziami nachodzącymi na siebie. Na wierzchu połowę mieszanki serów mascarpone / ricotta. (Najłatwiej jest upuścić równomiernie rozmieszczone łyżki tego makaronu, a następnie rozłożyć.) Rozłóż połowę świeżej bazylii i połowę świeżego oregano na ser, a następnie nałóż kolejne 4 lub 5 makaronów lasagne na ser w taki sam sposób, jak pierwsza warstwa makaronu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Lasagne
1-1/2 Szklanki Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki, Odsączonej I Drobno Posiekanej
świeże Oregano
1 Szklanka Mocno Upakowanych Liści Bazylii
Mascarpone
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
9
Druga warstwa sera będzie składać się z provolone i mozzarelli.
Połowę plastrów sera provolone rozłożyć na drugiej warstwie makaronu i posypać połową mozzarelli. Powtórz proces z makaronem, pozostając mascarpone / ricotta i makaron na trzecią warstwę. Na ostatnią warstwę rozłóż pozostały makaron, wierzch z pozostałym provolone, ale następnie polej sosem pomidorowym i zakończ pozostałą mozzarellą.