Lasagna Z Klopsikami
Lasagne z klopsikami może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 872 kalorii, 45g białka, oraz 50 g tłuszczu każdy. Na $3.89 za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dość drogie przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Mieszanka cebuli i szczypiorku, ser parmezan, przyprawiony pieprz i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć jajko można śledzić to danie główne z Ciasto czekoladowo-pomidorowe Rose Levy Beranbaum z tajemniczym Ganache jako deser. Z łyżeczką wynik 61%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Lasagna Z Klopsikami, Lasagna Z Klopsikami, oraz Klopsiki Lasagna Pizza.
Instrukcje
Wymieszać 6 pierwszych składników aż do wymieszania. Wymieszać 1/2 szklanki sera mozzarella i 1/2 szklanki parmezanu; odstawić.
Rozprowadź 1 szklankę sosu do makaronu na dnie lekko natłuszczonego naczynia do pieczenia 13 x 9 cali.
Owijki z jajkiem przeciąć na pół wzdłuż; ułożyć 10 połówek na sosie makaronowym. (Opakowania będą się nakładać.) Top z klopsikami. Łyżka 3 szklanki sosu do makaronu na klopsiki; posypać 3/4 szklanki sera mozzarella. Ułóż 10 opakowań równomiernie na mozzarelli.
Rozłóż mieszankę sera ricotta na owijkach; top z pozostałymi owijkami i sosem do makaronu.
Piec w temperaturze 350 przez 50 minut. Dodać pozostałe 3/4 szklanki sera mozzarella i pozostałe 1/4 szklanki parmezanu.
Uwaga: do celów testowych użyliśmy sosu do makaronu Classico pomidorowo-bazyliowego.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Chianti, Trebbiano i Verdicchio to moje najlepsze propozycje dla włoskiego. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Tenuta di Nozzole La Forra Chianti Classico Riserva z 4.3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 34 dolarów za butelkę.
![Tenuta di Nozzole La Forra Chianti Classico Riserva]()
Tenuta di Nozzole La Forra Chianti Classico Riserva
Rześkie, dojrzałe, czerwone jagody i wiśniowe aromaty są kształtowane przez żywą, świeżą kwasowość. W ustach smaki pokazują Klasyczne Sangiovese nuty ziemi, grzybów i skóry, z kręgosłupem mocnych, ale eleganckich tanin.Imponująca koncentracja i głębia, z aromatami i smakami jeżyn i czerwonej wiśni w pięknej kwasowości Chianti i eleganckiej strukturze taninowej.