Lasagna Z Grzybami Truflowymi

Lasagna Z Grzybami Truflowymi
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne,więc wypróbuj Lasagnan z Truflowanymi grzybami. Ten przepis służy 8. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 24g białka, 18g tłuszczu, oraz w sumie 443 kalorie. Na 4,93 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i odbierz wstępnie gotowany makaron lasagne, pieprz, ser ricotta i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 63%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Wild Mushroom & Truffled Brie, Lasagna Z Grzybami, oraz Lasagna z grzybami i kalafiorem.

Instrukcje

1
Rozgrzać oliwę z oliwek w dużym holenderskim piecu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec HolenderskiPiec Holenderski
2
Dodaj por, czosnek i 1/4 łyżeczki soli; podsmażyć 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
PorPor
SólSól
3
Dodaj 4 filiżanki cremini grzyby i grzyby shiitake; smażyć 10 minut lub aż grzyby uwalniają wilgoć i zaczynają brązowieć. Wymieszać z winem; gotować 3 minuty lub aż płyn prawie odparuje, często mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby ShiitakeGrzyby Shiitake
GrzybyGrzyby
WinoWino
4
Wyjąć z ognia; wymieszać z tymiankiem, oregano, szałwią, olejem truflowym i 1/2 łyżeczki pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej TruflowyOlej Truflowy
Puszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości SoduPuszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
PieprzPieprz
TymianekTymianek
Szałwia LekarskaSzałwia Lekarska
5
Połącz mleko i liść laurowy w ciężkim rondlu; gotuj na średnim ogniu do 180 lub do momentu, aż wokół krawędzi utworzą się małe pęcherzyki (nie gotować).
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście LauroweLiście Laurowe
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
6
Zdjąć z ognia; przykryć i odstawić 10 minut. Przecedzić mieszaninę przez sito do miski; wyrzucić liść laurowy. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście LauroweLiście Laurowe
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SitoSito
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
7
Masło rozpuścić w rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
8
Dodaj pozostałe 3 szklanki cremini grzyby; smażyć 4 protokół lub do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby CriminiGrzyby Crimini
9
Dodać mąkę, mieszając trzepaczką do wymieszania. Gotować 1 minutę, ciągle mieszając; stopniowo dodawać mleko. Doprowadzić do wrzenia; zmniejszyć ogień, i gotować 8 minut lub aż gruby. Wymieszaj pozostałą 1/8 łyżeczki soli, 1/4 łyżeczki pieprzu i gałkę muszkatołową.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gałka MuszkatołowaGałka Muszkatołowa
PieprzPieprz
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
MlekoMleko
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
10
Rozgrzej piekarnik do 35
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
11
Połącz ricottę, natkę pietruszki, skórkę cytryny i pozostałą 1/4 łyżeczki czarnego pieprzu w misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz CzarnyPieprz Czarny
Skórka Z CytrynySkórka Z Cytryny
Pietruszka-naćPietruszka-nać
Ser RicottaSer Ricotta
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
12
Rozprowadź 1/2 szklanki mieszanki mleka na dnie szklanego lub ceramicznego naczynia do pieczenia o wymiarach 11 x 7 cali pokrytego natryskiem do gotowania. Ułóż 3 makaron na sosie; top z 2 szklanki mieszanki grzybowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
GrzybyGrzyby
MakaronyMakarony
SOSSOS
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
13
Posypać 1/4 szklanki mozzarelli i 1/4 szklanki parmezanu. Ułóż 3 makaron na ser. Top z 1 szklanki mieszanki ricotta. Powtórz warstwy raz z 3 makaronem, 2 szklanki mieszanki grzybowej, 1/4 szklanki mozzarelli, 1/4 szklanki parmezanu, 3 kluski i 1 szklanka ricotty (danie będzie bardzo pełne); rozłóż pozostały sos na górze. Przykryć folią; umieścić naczynie do pieczenia na blasze do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rozdrobnione Surowe ZiemniakiRozdrobnione Surowe Ziemniaki
GrzybyGrzyby
ParmezanParmezan
MakaronyMakarony
Ser RicottaSer Ricotta
SerSer
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
14
Piec w temperaturze 350 przez 30 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
15
Wyjąć z piekarnika; zwiększyć temperaturę piekarnika do 45
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
16
Odkryć lasagne, i posypać pozostałe 1/2 szklanki mozzarella i pozostałe 1/2 szklanki parmezanu; piec dodatkowe 10 minut lub aż złoty kolor.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rozdrobnione Surowe ZiemniakiRozdrobnione Surowe Ziemniaki
ParmezanParmezan
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik

Składniki

1Worek 16 uncji Świeże/mrożone warzywa mieszane (marchew/kukurydza/fasola szparagowa/groszek)Worek 16 uncji Świeże/mrożone warzywa mieszane (marchew/kukurydza/fasola szparagowa/groszek)11 funt cukinii,pieprz czarny, podzielonypieprz czarny, podzielony2(zima)Bita polewa i wiśnie maraschino z łodygami opcjonalnieBita polewa i wiśnie maraschino z łodygami opcjonalnie680Orzechy dowolne (posiekane)filiżanki pokrojone w plasterki pieczarki cremini (o, podzielonefiliżanki pokrojone w plasterki pieczarki cremini (o, podzielone4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkibeztłuszczowy ser ricottabeztłuszczowy ser ricotta4(zima)mąka uniwersalnamąka uniwersalna596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiposiekana świeża natka pietruszkiposiekana świeża natka pietruszki1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)posiekana świeża szałwiaposiekana świeża szałwia1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)posiekany świeży tymianekposiekany świeży tymianek8ząbki czosnku, cienko pokrojoneząbki czosnku, cienko pokrojone0(może być lub przeglądać)gałka muszkatołowa mielonagałka muszkatołowa mielona227Orzechy dowolne (posiekane)gotowany makaron lasagnegotowany makaron lasagne4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkicienko pokrojony porcienko pokrojony por1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)otarta Skórka z cytrynyotarta Skórka z cytryny5916 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1% mleka niskotłuszczowego1% mleka niskotłuszczowego1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)1 pęczek świeżego szpinaku (około 3 filiżanek)1 pęczek świeżego szpinaku (około 3 filiżanek)1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)posiekane świeże oreganoposiekane świeże oregano113Orzechy dowolne (posiekane)filiżanka startego świeżego parmezanufiliżanka startego świeżego parmezanu113Orzechy dowolne (posiekane)filiżanka rozdrobniona część-chude ser mozzarellafiliżanka rozdrobniona część-chude ser mozzarella0(może być lub przeglądać)sól, podzielonasól, podzielona454Orzechy dowolne (posiekane)filiżanki pokrojone w plasterki czapki z grzybami shiitake (ofiliżanki pokrojone w plasterki czapki z grzybami shiitake (o3(zima)olej z białej trufliolej z białej trufli1586 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiCôtes du Rhône lub inne czerwone wino owocoweCôtes du Rhône lub inne czerwone wino owocowe

Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio

Chianti, Trebbiano i Verdicchio to moje najlepsze propozycje dla włoskiego. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Możesz spróbować Castello di Monsanto Il Poggio Chianti Classico Riserva. Recenzenci bardzo to lubią z 4.8 z 5 gwiazdek i cena około 40 dolarów za butelkę.
Castello di Monsanto Il Poggio Chianti Classico Riserva
Castello di Monsanto Il Poggio Chianti Classico Riserva
Urodził się w winnicy "Il Poggio" (5,5 Ha, 310 m n. p. m.), od której w 1962 roku wziął swoją nazwę: Jest to pierwszy Chianti Classico Cru. Wykonany z 90% Sangiovese i 7% Canaiolo i 3% Colorino, starzeje się przez 20 miesięcy w beczkach z francuskiego dębu. Dziś stanowi najbardziej prestiżowy produkt firmy, doceniany na całym świecie. Produkowany jest tylko w najlepszych rocznikach. Firma zdecydowała się przechowywać znaczną ilość butelek tego wina w piwnicy będącej stałym archiwum, mogącym opowiedzieć historię Castello di Monsanto
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia32
Magazyn