Jeśli 50 centów za porcję spada w budżecie, Etouffée Crawfish może być spektakularny bezglutenowe i pescatariańskie przepis do wypróbowania. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 139 kalorii, 3G białka, oraz 12g tłuszczu każdy. Udaj się do sklepu i podnieś pietruszkę, ogony raków, wodę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 23%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Chleb kukurydziany z serem Jalapeno z rakiem etouffee, Crawfish Etouffee, oraz Raki Étouffée dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Masło rozpuścić w dużym rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
2
Dodać cebulę, papryka, i seler i gotować, mieszając, aż warzywa będą miękkie i złote, 8 do 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka
Warzywa
Seler
Cebula
3
Dodaj ogony raków i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż wyrzucą niektóre z ich płynu, 6 do 8 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ogony Raków
4
Rozpuścić skrobię kukurydzianą w wodzie i dodać do mieszanki raków. Dusić, mieszając od czasu do czasu, aż mieszanina zgęstnieje, 4 do 5 minut. Doprawić solą i cayenne.
Crawfish działa bardzo dobrze z Chardonnay, Gruener Veltliner i Muscadet. Chociaż różne owoce morza mogą z pewnością wymagać różnych win, generalnie ostre, lekkie białe wino lub białe wino musujące zrobią wszystko i nie zagłuszą subtelnych smaków. GEN5 Chardonnay z 4.3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 9 dolarów za butelkę.