Lamb Shawarma
Lamb Shawarma może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 270 kalorii, 36g białka, oraz 12g tłuszczu. Ten przepis służy 8 i kosztuje $2.75 za porcję. 188 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Ten przepis jest typowy dla kuchni middl eastern. Udaj się do sklepu i odbierz mielony pieprz, jogurt, cebulę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sok z cytryny można śledzić to danie główne z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 12 godzin i 50 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pierwotne dieta. Ogólnie ten przepis zarabia niesamowity spoonacular wynik 89%. Spróbuj Lamb Shawarma, Shawarma (Lamb Pitas), oraz Shawarma jagnięcina z sałatką kuskus dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść jogurt, wodę, sok z cytryny, ocet, oliwę z oliwek, cebulę i czosnek w dużej misce do mieszania.
Ubij w soli, czarny pieprz, kminek, gałka muszkatołowa, goździki, mace, i pieprz cayenne, aż równomiernie wymieszać.
Wymieszać w paski jagnięce do herbu. Przykryj miskę folią i marynuj w lodówce od 12 do 24 godzin (im dłużej, tym lepiej).
Rozgrzać dużą patelnię na dużym ogniu. Gotować paski jagnięce w jednej warstwie w partiach, aż tłuszcz topi się i mięso rumiane i nie jest już różowy w środku, o 5 minut, obracając od czasu do czasu.