Lamb Khorma

Lamb Khorma
Lamb Khorman jest bezglutenowe przepis z 8 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 32G białka, 50 g tłuszczu, oraz w sumie 674 kalorii. Na 3,56 zł za porcję, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Niewiele osób lubiło to danie główne. Mieszanka soli, orzechy nerkowca, ciężka śmietana i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać zmielony kardamon, można śledzić to danie główne z Ciasteczka Z Kardamonem jako deser. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 71%. Podobne przepisy to Lamb Khorma, Pieczona jagnięcina ze skórką z kiełbasy jagnięcej i sosem ze świeżych winogron, oraz Exohiko jagnięce (paczki Nadziewane jagnięciną, szpinakiem i serem).

Instrukcje

1
Trim jagnięcinę i pokroić na duże kawałki. Doprawić solą i pieprzem i umieścić w misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
JagnięcinaJagnięcina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
Dodaj jogurt, 1 łyżkę imbiru, czosnek i kardamon. Wymieszać lub wrzucić, aż składniki są równomiernie rozłożone i jagnięcina jest pokryta. Przykryć i przechowywać w lodówce przez co najmniej 30 minut i do 3 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
KardamonKardamon
CzosnekCzosnek
ImbirImbir
JogurtJogurt
JagnięcinaJagnięcina
3
Włóż orzechy nerkowca do małej miseczki i dodaj wystarczającą ilość gorącej wody, aby je przykryć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Orzechy NerkowcaOrzechy Nerkowca
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
4
Niech orzechy nerkowca moczyć przez 30 minut, a następnie odcedzić. Zmielić odsączone orzechy nerkowca do grubej pasty w robocie kuchennym. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Orzechy NerkowcaOrzechy Nerkowca
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
5
Rozgrzać ghee lub oleju w zapiekance lub holenderski piekarnik na średnim ogniu, aż migocze.
Składniki, których będziesz potrzebować
GheeGhee
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec HolenderskiPiec Holenderski
6
Dodaj cebulę i smażyć, aż przezroczysty, 6 do 8 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
7
Dodaj kminek, kardamon, koper włoski, pozostały imbir i kolendrę. Gotować, mieszając często aż aromatyczne, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
KolendraKolendra
KardamonKardamon
Koper WłoskiKoper Włoski
ImbirImbir
KminekKminek
8
Dodaj chiles, Cilantro łodygi, i pasty nerkowca i dobrze wymieszać, aby mieć pewność, że nic się nie trzyma. Smażyć, często mieszając i dodając wodę łyżkę stołową na raz, jeśli to konieczne, aż mieszanina będzie bardzo aromatyczna, około 2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
KolendraKolendra
Orzechy NerkowcaOrzechy Nerkowca
Papryka ChiliPapryka Chili
WodaWoda
9
Dodać jagnięcinę i marynatę jogurtową, zwiększyć ogień i mieszać, aż kawałki będą równomiernie pokryte. Gdy mięso soki zaczynają płynąć, zmniejszyć ogień do niskiej, przykryć, i gotować bardzo powoli, mieszając od czasu do czasu, aż mięso jest prawie miękkie, o 1 1/2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarynataMarynata
JogurtJogurt
JagnięcinaJagnięcina
MięsoMięso
10
Dodać śmietanę i nadal gotować na wolnym ogniu, aż curry jest aromatyczne i zagęszczony i jagnięcina jest miękka, 10 do 15 minut. Doprawić do smaku dodatkiem soli, pieprzu lub posiekanego ptaka.
Składniki, których będziesz potrzebować
PieprzPieprz
Papryka ChiliPapryka Chili
KremKrem
Curry W ProszkuCurry W Proszku
JagnięcinaJagnięcina
SólSól
11
Podawać udekorowane liśćmi kolendry i nerkowca.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Kolendraświeża Kolendra
Orzechy NerkowcaOrzechy Nerkowca
1
Ghee
Składniki, których będziesz potrzebować
GheeGhee
2
Ghee, rodzaj masła do gotowania używanego w kuchni indyjskiej, można kupić w słoikach na rynkach azjatyckich lub indyjskich, ale łatwo jest zrobić samemu.Kostka 1 funt zimnego niesolonego masła, umieścić w patelni sosu, i ustawić na małym ogniu. Gdy masło stopi się, lekko zwiększyć ciepło. Czysty tłuszcz masło stanie się bardzo jasne. Niektóre piany wzrośnie do góry; odtłuścić go. Zwiększ nieco ogień i nadal gotuj masło, aż ciała stałe mleka, które spadły na dno patelni, zmienią głęboki złoty kolor. Natychmiast wyjmij patelnię z ognia. Kadzi jasne masło tłuszczu, lub ghee, do czystego pojemnika; wyrzucić płyn na dnie patelni. Możesz przechowywać ghee w lodówce do 2 tygodni.Orzechy Do Prażenia Patelni
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
SOSSOS
GheeGhee
MlekoMleko
OrzechyOrzechy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
ChochlaChochla
PatelniaPatelnia
3
Można kupić prażone orzeszki ziemne i nerkowce do dekoracji niektóre z naszych Południowo-Wschodniej Azji gulasze jak to curry. Aby uzyskać najlepszy smak i konsystencję, rozważ toastowanie własne. Możesz użyć tej samej techniki do pieczenia przypraw i nasion na patelni, aby uzyskać głębię smaku, której po prostu nie można znaleźć w kupowanych w sklepie mieszankach przypraw.
Składniki, których będziesz potrzebować
Prażone Orzeszki ZiemnePrażone Orzeszki Ziemne
Orzechy NerkowcaOrzechy Nerkowca
PrzyprawyPrzyprawy
Curry W ProszkuCurry W Proszku
NasionaNasiona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Niech patelnia o dużym dnie lub patelnia do smażenia bardzo się nagrzewa na dużym ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Dodaj orzechy, przyprawy lub nasiona na patelnię w równej warstwie. Delikatnie obracaj patelnią, aby stale utrzymywać składniki w ruchu. Aromaty otwierają się i pogłębiają dramatycznie.Gdy orzechy, przyprawy lub nasiona zaczynają wydzielać zauważalny aromat, miej na nie oko. Mogą przejść od idealnego do przesadnego w kilka sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
PrzyprawyPrzyprawy
NasionaNasiona
OrzechyOrzechy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Wlać je z patelni do miski tuż przed są one odcień brązowy chcesz.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
PatelniaPatelnia
7
Wydrukowane za zgodą one Dish Meals, przez Culinary Institute of America., © 2006 Lebhar-Friedman Books
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia30
Magazyn