Kłoda Ziemniaczana
Need a dairy free side dish? Kłoda ziemniaczana może być doskonałym przepisem, aby spróbować. Ten przepis służy 8 i kosztuje 91 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 25 g tłuszczu, oraz w sumie 391 kalorii. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. 5 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka ziemniaków, białko jaja, olej i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 62%, to danie jest dobre. Spróbuj Pecan Logs, Dzienniki Pizzy, oraz Mocha Logs dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać olej w frytkownicy do 375 stopni F (190 stopni C).
Doprowadzić do wrzenia duży rondel lekko osolonej wody.
Umieść ziemniaki w wodzie i gotuj do miękkości, ale nadal twarde, o 15 protokół.
Do puree ziemniaczanego wymieszać przyprawę po włosku i żółtko. Pozostawić mieszaninę ziemniaków do ostygnięcia około 10 minut, lub do momentu, gdy można bezpiecznie obchodzić się z nią.
Mąkę, białko jajka i suchą bułkę tartą ułożyć w trzech oddzielnych miseczkach.
Mieszanka ziemniaków Roll na 1 cal dzienniki lub kulki. Przykryć mąką, zanurzyć w białku i obłożyć bułką tartą.
Ostrożnie opuść małe partie obłożonych ziemniaków do frytkownicy. Smażyć na złoty kolor, o 4 protokół.