Kwadraty zbiorów jabłek
Jeśli chcesz dodać więcej wegetariańskich przepisów na lakto ovo do swojego pudełka z przepisami, Apple Harvest Squares mogą być przepisem, który powinieneś wypróbować. Za 32 centy za porcję ten przepis pokrywa 4% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ta przystawka zawiera 206 kalorii , 3 g białka i 12 g tłuszczu na porcję. Ten przepis podaje 20 porcji. Mieszanka mielonego cynamonu, mąki, cukru i kilku innych składników wystarczy, aby przepis był tak pyszny. Ten przepis z Taste of Home ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 55 minut . Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 12% . Wynik ten jest raczej zły. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także Kwadraty z jabłkami , Kwadraty z płatkami warzyw i Kwadraty z okruszkami jabłek z sosem jabłkowym .
Instrukcje
W misce wymieszaj mąkę, sól i 1/3 szklanki cukru.
Posiekaj masło, aż mieszanina będzie przypominać drobne okruszki; wciśnij w natłuszczoną 13-calową. x 9 cali taca do pieczenia.
Ułóż plasterki jabłka na wierzchu bułki tartej; skropić sokiem z cytryny.
Połącz 1/3 szklanki cukru z cynamonem; posypać jabłkami.
Piec w temperaturze 375° przez 20 minut.
W międzyczasie w małej misce wymieszaj pozostały cukier z resztą składników. Połóż łyżkę na pieczonych jabłkach; piec przez 20 minut lub do złotego koloru.
Jeszcze ciepłe pokroić w kwadraty.
Polecane wino: Wino Musujące, Sparkling Rose
Wino musujące i różowe wino musujące to świetny wybór do przystawek. Jeśli podajesz wybór przekąsek, nie możesz się pomylić z tymi. Oba są bardzo przyjazne dla jedzenia i uzupełniają różnorodne smaki. Vietti Cascinetta Moscato d'Asti z oceną 4,7 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 18 dolarów za butelkę.
![Vietti Cascinetta Moscato d'Asti]()
Vietti Cascinetta Moscato d'Asti
Blady, słoneczny żółty kolor i lekkie frizzante, Moscato d'Asti ma intensywny aromat brzoskwiń, płatków róż i imbiru. Na podniebieniu jest delikatnie słodkie i musujące z umiarkowaną kwasowością, dobrą równowagą, dobrą złożonością i finiszem świeżych moreli. Znakomity jako aperitif, doskonały dodatek do kuchni panazjatyckiej i homarów, a także ciast, deserów owocowych i kremowych oraz serów pleśniowych.