Kuskus z porem, kukurydzą i oliwkami
Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 349 kalorii, 8G białka, oraz 11g tłuszczu każdy. Na 1,72 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i wegetariańskie dieta. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka wody, tymianek, sok z cytryny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 44%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Dorsz Z Porami, Pomidorami I Oliwkami, Tureckie duszone pory z oliwkami, oraz Kurczak i pory na kuskusie.
Instrukcje
Rozgrzać olej w ciężkim średnim rondlu na średnim ogniu.
Dodaj pory i kukurydzę i smażyć, aż warzywa będą miękkie, o 3 protokół.
Dodaj 1 szklankę wody, wina, bulionu i tymianku; doprowadzić mieszaninę do wrzenia.
Zdjąć patelnię z ognia i wymieszać z kuskusem. Przykryć i odstawić 5 minut. Za pomocą widelca, puch kuskus.
Wymieszać z oliwkami i sokiem z cytryny. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.