Kuskus z pistacjami i morelami
Kuskus z pistacjami i morelami to bezmleczne, lacto ovo wegetariańskie i wegańskie przystawka. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 13g białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 479 kalorii. Na 1,78 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Udaj się do sklepu i podnieś cebulę, morele, oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 0%, co jest bardzo złe (ale nadal można naprawić). Podobne przepisy to Kuskus z suszonymi morelami i pistacjami (wegański), Kuskus z suszonymi morelami, porzeczkami i pistacjami, oraz Prażone Morele I Pistacje.
Instrukcje
Posiekaną cebulę namoczyć w soku z cytryny:
Pokrojoną cebulę umieścić w małej misce.
Cebulę zalać sokiem z cytryny, odstawić na bok i pozwolić cebuli namoczyć w soku z cytryny.
Toast pistacje: Toast pistacje na małej patelni na średnim ogniu, aż lekko rumiane i pachnące. (Uważaj podczas opiekania orzechów, mogą się szybko spalić, jeśli nie zwracasz uwagi!)
Wyjąć z ognia i umieścić w małej misce do ostygnięcia.
Ugotować kuskus: w średnim rondlu umieścić 2 szklanki wody i doprowadzić do wrzenia.
Dodaj jedną łyżkę oliwy z oliwek i jedną łyżeczkę soli do wody. Gdy sól się rozpuści, wymieszaj kuskus, wyłącz ogień i przykryj garnek. Zdjąć garnek z gorącego palnika i pozostawić kuskus na parze, przykryty, przez 5-6 minut.
Połącz składniki, aby zrobić sałatkę: wyjąć kuskus do dużej miski i puch widelcem. Wymieszać w harissa, Jeśli za pomocą. Wymieszać z pistacjami, posiekanymi morelami i natką pietruszki. Wymieszać czerwoną cebulę i sok z cytryny.
Dodaj jeszcze jedną łyżkę oliwy z oliwek, dobrze wymieszaj i dodaj sól do smaku.
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.