Kuskus pomarańczowy i migdałowy
Need a bezmleczne i wegetariańskie przystawki? Pomarańczowy i migdałowy kuskus może być niesamowity przepis, aby spróbować. Jedna porcja zawiera 337 kalorii, 11g białka, oraz 9g tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.4 za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz migdały, oliwę z oliwek, kuskus i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 61%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Migdałowy Karczoch Letni Kuskus, Buraki z kuskusem, miętą i migdałami, oraz Marokański Kurczak z migdałowym kuskusem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Orzechy tostujemy na dnie średniego rondla na średnim ogniu.
Przenieść prażone orzechy do naczynia i rezerwy. Powrót garnek do góry pieca.
Dodać bulion i olej, przykryć garnek i podgrzać; doprowadzić bulion do wrzenia.
Natychmiast zdjąć garnek z ognia.
Dodajemy kuskus, skórkę pomarańczową i natkę pietruszki, następnie mieszamy. Przykryć i odstawić kuskus 5 minut. Puch ugotowany kuskus widelcem i wrzucić z prażonymi migdałami.
Ciekawostka: pomarańcze pokroić w plasterki i podawać po obiedzie.