Kuskus miętowo-kurczakowy z rodzynkami i morelami
Kurczak-miętowy Kuskus z rodzynkami i morelami może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.46 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 31g białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 497 kalorii. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Mieszanka mielonego cynamonu, kuskus, morele i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać zmielony cynamon, można śledzić to danie główne z Cynamonowe Twisty jako deser. Z łyżeczką wynik 49%, to danie jest dobre. Podobne przepisy to Kuskus miętowo-kurczakowy z rodzynkami i morelami, Kuskus z kurczakiem, ciecierzycą i morelami, oraz Sałatka kuskus z kurczakiem i morelami.
Instrukcje
Doprowadzić wodę do wrzenia w rondlu średniej wielkości.
Dodaj torebki herbaty i morele; strome 10 minut.
Usuń torebki herbaty z wody.
Dodać kuskus na patelnię (nie trzeba usuwać moreli). Wymieszać do połączenia i odstawić 20 minut, przykryte (nie jest potrzebne dodatkowe ciepło).
Podczas gdy kuskus moczy herbatę, kurczaka pokroić na kawałki wielkości kęsa.
Rozgrzać oliwę z oliwek na dużej patelni na średnim ogniu do gorąca.
Dodać kurczaka i gotować, aż nie będzie już różowy w środku, mieszając kilka razy.
Gdy kuskus siedzi przez 20 minut, dodać go do patelni wraz z rodzynkami, masło, sól, cynamon, i posiekaną miętą, jeśli używasz. Dobrze wymieszać, aby połączyć.