Kuskus marokański
Potrzebujesz wegetariańskiego dodatku lakto ovo ? Marokański kuskus może być spektakularnym przepisem do wypróbowania. Za 94 centy za porcję przepis ten pokrywa 8% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis daje 8 porcji z 271 kaloriami , 6 g białka i 12 g tłuszczu każda. Mieszanka pieprzu, kuskusu, orzechów pignoli i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ten przepis podoba się 11 smakoszom i kucharzom. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 20 minut . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 37% , co jest raczej złym wynikiem. Podobne przepisy obejmują marokańską sałatkę z kuskusem i ciecierzycą , marokańską zupę marchewkową i marokańskie pity z kurczakiem .
Instrukcje
Rozpuść masło w dużej patelni, dodaj szalotkę i smaż przez 3 minuty na średnim ogniu.
Dodaj bulion z kurczaka, sól i pieprz, zwiększ ogień do wysokiego i doprowadź bulion do wrzenia. Zdejmij z ognia i dodaj kuskus. Przykryj patelnię i odstaw na 10 minut.
Dodaj orzeszki piniowe i porzeczki do kuskusu, wymieszaj i podawaj.
duże cebule, nieobrane i pokrojone na ćwiartki
marchewki, nieobrane i przekrojone na pół
łodygi selera z liśćmi, pokrojone na trzy części
pasternak, nieobrany i pokrojony na 1/2 części, opcjonalnie
gałązki świeżej pietruszki o płaskich liściach
gałązki świeżego tymianku
główka czosnku, nieobrana i przekrojona na pół w poprzek
łyżeczki całych ziaren czarnego pieprzu
Umieść kurczaki, cebulę, marchewki, seler, pasternak, pietruszkę, tymianek, koperek, czosnek, sól i pieprz w 16-20-kwartowym garnku z 7 kwartami wody i doprowadź do wrzenia. Zbierz szumowiny z powierzchni, jeśli to konieczne. Gotuj na wolnym ogniu bez przykrycia przez 4 godziny. Odcedź całą zawartość garnka przez durszlak, wyrzucając kurczaka i warzywa, i schłódź. Wyrzuć stwardniały tłuszcz, a następnie wlej bulion do pojemników kwartowych.