Kury z rozmarynem i cytryną z pieczonych ziemniaków

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj kur z rozmarynem i cytryną z pieczonych ziemniaków. Ten przepis służy 2. Jedna porcja zawiera 1277 kalorii, 102g białka, oraz 84g tłuszczu. Na 4,26 zł za porcję, ten przepis okładki 43% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka soli, kur kornwalijskich, yukon gold i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne, przyjazne dla fodmap i całe 30 dieta. Z łyżeczką wynik 83%, to danie jest doskonałe. Podobne przepisy to Grillowane kury kornwalijskie z cytryną i rozmarynem, Przyprawy pieczone kury kornwalijskie ze słodkimi ziemniakami, oraz Polerowane Kury Kornwalijskie Z Pieczoną Cebulą I Słodkimi Ziemniakami.
Instrukcje
Połącz pokruszony suszony rozmaryn, 1/4 łyżeczki soli i 1/8 łyżeczki pieprzu.
Usunąć i wyrzucić podroby z kur. Kury opłukać zimną wodą; osuszyć.
Usuń skórę; przyciąć nadmiar tłuszczu. Pracując z 1 kurą na raz, umieść 1 kawałek cytryny w jamie kury; zwiąż końce nóg razem ze sznurkiem. Wyciągnij końcówki skrzydeł w górę i na plecy; włóż pod kurę. Powtórz procedurę z pozostałym kawałkiem kury i cytryny. Kury Rub mieszanką rozmarynu.
Umieść kury, boki piersi do góry, na patelni brojlerów pokrytej sprayem do gotowania.
Wrzucić ziemniaki z olejem; posypać 1/4 łyżeczki soli i 1/8 łyżeczki pieprzu. Ułóż ziemniaki wokół kur.
Włóż termometr do mięsa do mięsistej części uda, upewniając się, że nie dotkniesz kości.
Piec w temperaturze 375 przez 1 godzinę lub do momentu, gdy termometr zarejestruje 18