Kury po korniszońsku z czosnkiem i rozmarynem
Kury Kornijskie z czosnkiem i rozmarynem mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $4.76 za porcję. Jedna porcja zawiera 1281 kalorii, 99g białka, oraz 90 g tłuszczu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz cornish kury gry, gałązki rozmarynu, dodatkowe gałązki rozmarynu i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby wykorzystać wytrawne białe wino, można śledzić to danie główne z Białe Wino Mrożony Jogurt jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 78%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Garlic & Rosemary Cornish Game Hens, Kury polne z Prosciutto i rozmarynem z białą fasolą, oraz Kury po korniszońsku z szałwią i czosnkiem.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 232°. kury osuszaj ręcznikami papierowymi. Doprawić lekko solą i pieprzem.
Umieścić 1 klin cytryny i 1 gałązkę rozmarynu w jamie każdej kury. Kury Rub 1 łyżką oleju. Przyprawić kury lekko solą i pieprzem. Ułóż w ciężkiej dużej patelni do pieczenia. Czosnek rozsypać wokół kur.
Kury pieczone 25 minut. Obniżyć temperaturę pieca do 177°.
Kury zalać winem, bulionem i pozostałymi 2 łyżkami oleju. Kontynuuj pieczenie, aż kury będą złociste i soki biegną jasne, gdy udo jest Przekłute w najgrubszej części, fastrygowanie co 10 minut sokami z patelni, o 25 minut dłużej.
Kury przenieść na talerz, wlewając wszelkie soki z jamy do patelni. Kury namiotowe z folią do ogrzania.
Przenieść soki z patelni i czosnku do ciężkiego średniego rondla. Gotować, aż zmniejszy się do konsystencji sosu, o 6 protokół.
Kury pokroić na pół wzdłuż. Ułóż na talerzach. Łyżka sosu i czosnku wokół kur.
Udekorować dodatkowymi gałązkami rozmarynu i podawać.