Kury Korniszonowe Nadziewane Dzikim Ryżem
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj kur z dzikim ryżem nadziewanych korniszonem. Na 5,57 zł za porcję, ten przepis okładki 43% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 1697 kalorii, 115g białka, oraz 100 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz ryż, wodę, kury z dziczyzny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 72%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Kury Korniszonowe Nadziewane Dzikim Ryżem, Kury Z Dziczyzny Nadziewane Dzikim Ryżem I Porami, oraz Kury kornwalijskie z dzikim ryżem.
Instrukcje
W dużym rondlu przynieś 5 szklanek wody, bulionu i soli do wrzenia.
Dodaj dziki ryż. Zmniejszyć ogień; przykryć i gotować na wolnym ogniu przez 20 minut.
Dodać ryż długoziarnisty; przykryć i gotować na wolnym ogniu 25-30 minut dłużej lub aż ryż będzie miękki i wchłonie wodę.
Tymczasem, na dużej patelni, gotować kiełbasę, seler i cebula na średnim ogniu, aż mięso nie jest już różowy i warzywa są miękkie; odcedzić. Wymieszać z mieszanką ryżu. Łyżka około 3/4 szklanki farszu do każdej kurki.
Pozostały farsz umieścić w nasmarowanej 2-qt. naczynie do pieczenia; przykryć i odstawić.
Umieść bok piersi kur na stojaku w płytkiej patelni do pieczenia; związać pałeczki razem.
Piec w temperaturze 350° C przez 40 minut.
W małym rondlu doprowadzić do wrzenia konfitury i pozostałą wodę.
Piec 25-35 minut dłużej lub do czasu, aż termometr mięsa czyta 180° dla kur i 165° Dla farszu, fastrygując od czasu do czasu.
Umieść w piekarniku naczynie z farszem na ostatnie 35-40 minut czasu pieczenia kur.