Kurczaki z rożna Herbes de Provence

Need a danie główne bezglutenowe, pierwotne i przyjazne fodmap? Herbes de Provence Rotisserie kurczaki może być super przepis, aby spróbować. Ten przepis służy 8. Na $2.99 za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 74g białka, 63g tłuszczu, oraz w sumie 881 kalorii. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i podnieś masło, kurczaki, grubą sól koszerną i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć grubą sól koszerną, możesz podążać za tym daniem głównym z Słony słodki Granolan i jogurt kokosowy {Sugar Rush Gift Edition # 4} jako deser. Przynosi ci to Epikurious. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 49%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Herbes de Provence, Herbes de Provence, oraz Jak zrobić Herbes de Provence dla podobnych receptur.
Instrukcje
Miejsce masło, herbes de Provence, i sól w małej misce; zacieru widelcem, aż mieszane do gęstej pasty granulowanej. Począwszy od końca szyi każdego kurczaka, ostrożnie Uruchom palce pod skórą piersi, aby się rozluźnić. Zaczynając z każdej strony głównej jamy, ostrożnie Uruchom palce pod skórą ud, aby się rozluźnić. Masło doprawione ziołami natrzeć na kurczaka pod luźną skórą i na zewnątrz każdego kurczaka. Truss kurczaki poprzez wiązanie nogi razem i Wiązanie skrzydła równo do boków. Kurczaki należy zamknąć w plastikowych torebkach wielokrotnego zamykania. Schłodzić co najmniej 6 godzin. Czy kurczaki z wyprzedzeniem można przygotować 1 dzień wcześniej. Przechowywać w lodówce.
Odstawić kurczęta w temperaturze pokojowej około 30 minut przed gotowaniem.
Wyjąć ślinę z przystawki do rożna i przygotować grilla (średnio-na wysokim ogniu). Nić kurczaki na ślinie, pchając blisko centrum. Podłącz spit do silnika.
Umieść płytkie jednorazowe Patelnie foliowe pod kurczakami na kapanie. Zamknij grill, wkładając trzpień termometru natychmiastowego odczytu przez otwór w pokrywie grilla, aby monitorować temperaturę. Utrzymuj temperaturę na poziomie około 204°, otwierając otwory wentylacyjne w celu zwiększenia ciepła i zamykając otwory wentylacyjne w celu zmniejszenia ciepła. Kurczaki gotować, aż termometr włożony do najgrubszej części uda rejestruje170, około 50 minut. Wyłącz grill, ale nie otwieraj.
Pozwól kurczakom odpocząć w zadaszonym grillu 10 minut.
Przesuń kurczaki z śliny i na talerz.
Każdy kurczak pokroić na 6 lub 8 sztuk i ułożyć na półmisku.
Aby grillować całego kurczaka bez rożna : jeśli używasz grilla węglowego, ułóż węgle po obu stronach jednorazowej aluminiowej patelni do pieczenia, dzieląc węgle równo. Jeśli używasz trzypalnikowego grilla gazowego, lekkie palniki po lewej i prawej stronie, pozostawiając środkowy palnik wyłączony. W przypadku korzystania z dwupalnikowego grilla gazowego, lekki palnik po stronie przeciwnej jednorazowej patelni. Włóż termometr do natychmiastowego odczytu do górnego otworu grilla lub umieść termometr do piekarnika wewnątrz grilla na ruszcie nad patelnią. Doprowadzić temperaturę do 350 ° F do 191°.
Umieść kurczaka na ruszcie nad patelnią. Zamknij grill. Dostosuj otwory wentylacyjne grilla lub ustawienie ciepła w razie potrzeby, aby utrzymać temperaturę.