Kurczak Śródziemnomorski

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj kurczaka śródziemnomorskiego. Na $2.5 za porcję, ten przepis Pokrowce 30% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 360 kalorii, 34g białka, oraz 22g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Przynosi wam to moje przepisy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowy, pierwotny i przyjazny dla fodmap dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i odbierz szpinak, fetę, połówki piersi kurczaka i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić już dziś. Aby zużyć cytrynę, możesz podążać za tym daniem głównym z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 74%, co jest całkiem dobre. Spróbuj Kurczak Śródziemnomorski, Kurczak Śródziemnomorski, oraz Kurczak Śródziemnomorski dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 191°.
Wytnij 2-calową kieszeń w najgrubszej części każdej połowy piersi kurczaka. W małej misce połącz fetę i tapenadę, a następnie włóż mieszaninę do każdej kieszeni. Na patelni nonstick rozgrzać 2 łyżki oliwy z oliwek na średnim lub wysokim ogniu. Sezon kurczaka z pieprzem i dodać go do patelni, gotowanie 2 protokół z każdej strony lub do brązowego.
Przełożyć do naczynia do pieczenia w piekarniku zalanego 1 łyżką oliwy z oliwek i piec przez 18 minut. Gdy kurczak jest 5 minut od zakończenia, umieścić pozostałą oliwę z oliwek i salsa na patelni i ciepła przez.
Dodaj szpinak i cookuntil lekko zwiędły. Kurczaka pokroić w plasterki i podawać z dodatkiem soku z cytryny i kaparów, w razie potrzeby, ze szpinakiem na boku.