Kurczak z ziołami i warzywami
Herbed Chicken and Veggies to danie główne dla 6 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 28 g białka , 17 g tłuszczu i łącznie 571 kalorii . Za 1,17 USD za porcję ten przepis pokrywa 17% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową i bezmleczną . Ten przepis lubią 1 smakosze i kucharze. Ten przepis z Taste of Home wymaga dodatkowego bulionu z kurczaka, papryki, pomidorów i bulionu z kurczaka. Od przygotowania do podania przepis ten zajmuje około 8 godzin i 5 minut . Ogólnie rzecz biorąc, przepis ten otrzymuje całkiem niezłą ocenę Spoonacular wynoszącą 51% . Kurczak w miodzie musztardowym z nerkowcami i warzywami , Zupa z soczewicy z warzywami i makaronem oraz Makaron i warzywa z sosem orzechowym są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Umieść kurczaka w wolnowarze o pojemności 3 qt. Na wierzchu umieść pomidory, cebulę i czosnek.
Wymieszaj bulion, wino, liść laurowy, sól, tymianek i pieprz; zalej kurczaka. Przykryj i gotuj na małym ogniu przez 7-8 godzin.
Dodaj brokuły; gotuj 45-60 minut dłużej lub do momentu, aż sok z kurczaka będzie klarowny, a brokuły będą miękkie. Wyrzuć liść laurowy. Zagęść sok z patelni, jeśli chcesz.