Kurczak z ziemniakami i rozmarynem
Need a bezglutenowe i bezmleczne danie główne? Kurczak z ziemniakami i rozmarynem może być świetnym przepisem, aby spróbować. Na 1,55 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 34g białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 348 kalorii. Ten przepis służy 6. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i zbierz wodę, udka z kurczaka, połówki piersi kurczaka ze skórą i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 55%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Rozmaryn kurczak i ziemniaki, Rosemary Pieczony kurczak i ziemniaki, oraz Kurczak pieczony rozmarynem z ziemniakami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przykryj duży holenderski piekarnik sprayem do gotowania; umieść na średnim ogniu, aż będzie gorąco.
Dodać połowę kawałków kurczaka, brązowienie ze wszystkich stron.
Usuń kurczaka z patelni; odstawić. Powtórz z pozostałym kurczakiem.
Dodaj cebulę i czosnek; smażyć 3 protokół.
Dodaj bulion, rozmaryn, sól, pieprz i liście laurowe; dobrze wymieszaj. Powrót kurczaka na patelnię; top z ziemniakami. Przykryć i gotować 30 minut lub do czasu zakończenia, mieszając od czasu do czasu.
Wyjąć kurczaka i warzywa z patelni łyżką szczelinową; odstawić i ogrzać. Odrzuć liście laurowe.
Połączyć wodę i skrobię kukurydzianą w małej misce; dobrze wymieszać.
Dodaj mieszaninę skrobi kukurydzianej do mieszaniny bulionu na patelni; gotować 1 minutę lub aż gęste i bąbelki, stale mieszając drewnianą łyżką, aby poluzować rumiane kawałki. Łyżka mieszanki bulionu nad kurczakiem i warzywami.