Kurczak z szalotką, śliwkami i Armagnac
Kurczak z szalotką, śliwkami i Armagnac może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis służy 4 i kosztuje 4,64 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 874 kalorii, 60g białka, oraz 51 g tłuszczu. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i odbierz ocet winny po sherry, gałązki tymianku plus 1 1/2 łyżeczki tymianku, szalotki i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć śliwki, można śledzić to danie główne z Pieczone jabłka ze śliwkami, cynamonem i imbirem jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 77%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Kurczak Z Szalotką, Śliwkami I Armagnac, Śliwki W Armagnac Z Creme Fraiche, oraz Sałatka Escarole ze smażoną szalotką i suszonymi śliwkami.
Instrukcje
Suszone śliwki gotować z 1/3 szklanki Armagnac w małym rondlu, aż prawie cała ciecz zostanie wchłonięta, około 3 minut. Przykryć i odstawić.
Rozgrzać olej w ciężkiej dużej patelni na średnim ogniu.
Kurczaka posypać solą i pieprzem.
Dodaj do patelni, strona skóry w dół; gotować, aż rumiane, o 5 protokół na stronę.
Wylać wszystkie oprócz 2 łyżki kapieli.
Dodać szalotki; gotować, aż zbrązowieje w miejscach, o 5 protokół.
Dodaj pozostałe 1/3 Puchar Armagnac; gotować 30 sekund, skrobanie się rumiane kawałki.
Dodać bulion, śliwki i gałązki tymianku; doprowadzić do wrzenia.
Dodaj kurczaka w jednej warstwie, Skórka do góry i wszelkie nagromadzone soki. Przykryć, zmniejszyć ogień do średniej, i gotować na wolnym ogniu, aż kurczak jest gotowane przez, O 17 protokół.
Przełożyć kurczaka na talerz.
Wymieszać ocet w sosie; gotować na wolnym ogniu, aż zgęstnieje, 3 protokół.
Usuń gałązki tymianku. Doprawić solą i pieprzem.
Posypać posiekanym tymiankiem.
Jedna porcja zawiera: kalorie (kcal) 580,57; % kalorii z tłuszczu 45,3; tłuszcz (G) 29,22; tłuszcz nasycony (G) 7,28; Cholesterol (mg) 143,25; węglowodany (g) 32,53; błonnik pokarmowy (G) 3,26; cukry ogółem (G) 17,52; węglowodany netto (g) 29,27; Białko (g) 47,14