Kurczak z serem i parmezanem
Cheesy Chicken Parmigiana wymaga około 35 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 481 kalorii , 39 g białka i 26 g tłuszczu . Za 2,67 USD za porcję otrzymujesz danie główne dla 2 osób. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka częściowo odtłuszczonego sera mozzarella, jajka, czosnku w proszku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Jest to przepis w rozsądnej cenie dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Jest dostarczany przez Taste of Home. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 69% . Ta ocena jest solidna. Podobne przepisy obejmują Avocado Chicken Parmigiana , Pollan alla Parmigiana: Chicken Parmesan i (Lżejszy) Classic Eggplant Parmigiana .
Instrukcje
W małym rondelku wymieszaj sos pomidorowy, włoską przyprawę i proszek czosnkowy. Doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień; przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 20 minut.
Tymczasem w płytkiej misce lekko ubij jajko. W innej płytkiej misce wymieszaj bułkę tartą i parmezan. Zanurz kurczaka w jajku, a następnie obtocz w mieszance bułki tartej.
Na dużej patelni smaż kurczaka w oleju na średnim ogniu przez 5 minut z każdej strony lub do momentu, aż termometr do mięsa wskaże 170°. Na wierzch połóż ser mozzarella. Przykryj i smaż przez kolejne 3-4 minuty lub do momentu, aż ser się rozpuści.
Podawać z sosem pomidorowym.