Kurczak z pomarańczową glazurą Chipotle

Kurczak z pomarańczową glazurą Chipotle może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 288 kalorii, 25g białka, oraz 5G tłuszczu. Ten przepis służy 6. Na 1,66 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Mieszanka mielonego kminku, cebuli, piersi z kurczaka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby użyć pieprzu można śledzić to danie główne z Łatwy Deser Miętowy jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 8 godzin i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 50%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Grillowany kurczak z Chipotle-pomarańczowa glazura, Grillowane słodkie ziemniaki z polewą pomarańczową-Chipotle, oraz Grillowany kurczak z Chipotle-glazura brzoskwiniowa dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść kurczaka w płytkim szklanym lub plastikowym naczyniu lub dużej plastikowej torbie do przechowywania żywności. W małej misce, wymieszać wszystkie składniki marynaty.
Zalać marynatą kurczaka; obrócić do marynaty kurczaka. Przykryć naczynie lub worek uszczelniający; przechowywać w lodówce, obracając kurczaka od czasu do czasu, 8 godzin lub na noc.
Grill gazowy lub węglowy. W rondlu 2-quart rozgrzać olej na średnim ogniu. Cebulę i czosnek ugotować na oleju, od czasu do czasu mieszając, aż będzie miękki.
Dodaj 2 szklanki soku pomarańczowego i octu; ciepła do wrzenia. Zmniejszyć ciepło; gotować na wolnym ogniu, aż mieszanina zostanie zmniejszona do 1 szklanki.
Zdjąć z ognia; wymieszać z brązowym cukrem, ketchupem i melasą. Wymieszać w żądanej ilości chiles. Odstawić.
Wyjąć kurczaka z marynaty; wyrzucić marynatę.
Umieść kurczaka na grillu na średnim ogniu. Przykryć grill; gotować 15 do 20 minut, obracając raz lub dwa razy i szczotkując szkliwem w ciągu ostatnich 2 minut grillowania, aż sok z kurczaka będzie czysty, gdy zostanie przecięty środek najgrubszej części (co najmniej 74°).
Podgrzać pozostałą glazurę do wrzenia; zagotować i wymieszać 1 minutę.