Kurczak Z Otwartą Twarzą Benedykt
Kurczak z otwartą twarzą Benedykt to śniadanie, które serwuje 6. Jedna porcja zawiera 486 kalorii, 34g białka, oraz 28g tłuszczu. Za 1,88 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Ten przepis z Taste of Home wymaga kanadyjskiego boczku, majonezu, soli i soku z cytryny. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 30 minut. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia dobry wynik spoonacular 51%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Kanapki Z Kurczakiem Z Otwartą Twarzą, Placek Z Kurczaka Z Otwartą Twarzą, oraz Burgery Z Awokado Z Kurczakiem O Otwartej Twarzy.
Instrukcje
Funt kurczaka do 1/4 cala. grubość. W dużej zamykanej plastikowej torbie wymieszaj mąkę, paprykę, sól i pieprz.
Dodaj kurczaka po jednym kawałku i potrząśnij, aby pokryć.
Na dużej patelni gotuj kurczaka na oleju, aż się zrumieni, a soki będą czyste.
Przełóż na półmisek i trzymaj w cieple. Brązowy boczek na tej samej patelni, obracając raz; wyjmij i trzymaj w cieple.
Do sosu połącz śmietanę, majonez, sok z cytryny, musztardę i pieprz w małym rondlu. Gotuj, ciągle mieszając, aż do podgrzania; trzymaj na małym ogniu (nie gotuj).
Połóż angielskie połówki muffinek na blasze do pieczenia. Na wierzch każdy z plasterkiem boczku, jedną połową piersi kurczaka i 2 łyżkami sosu. Podsmaż do szampanu.
Polecane wino: Chardonnay, Cava
Jajka po benedyktyńsku w menu? Spróbuj połączyć się z Chardonnay i Cava. Wino musujące-z naszym bez soku pomarańczowego-to oczywisty wybór na jajka. Z maślanym sosem holenderskim możesz jednak zdecydować się na pełniejsze białe wino, takie jak chardonnay. Poppy Santa Lucia Highlands Chardonnay z oceną 4,7 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 16 dolarów za butelkę.
![Poppy Santa Lucia Highlands Chardonnay]()
Poppy Santa Lucia Highlands Chardonnay
Młodzieńcze nuty cytryny i wiciokrzewu nakładane są na dojrzały melon, gałkę muszkatołową i goździki. Percepcja słodyczy wywodzi się z dojrzałości owoców, leżakującej na regularnie mieszanym osadzie drożdżowym w obecności dojrzałego dębu francuskiego.