Kurczak z orzechami laskowymi w sosie malinowym

Kurczak z orzechami laskowymi w sosie malinowym
Kurczak z orzechami laskowymi w sosie malinowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.58 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 32G białka, 91 g tłuszczu, oraz w sumie 1049 kalorii. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka masła, grubo zmielony pieprz, olej z orzeszków ziemnych i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Aby zużyć wodę można śledzić to danie główne z Arbuz-Brzoskwinia Slushies jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Pecan Crusted Chicken Z Sosem Malinowym, Kotlety Wieprzowe Z Orzechami Laskowymi W Sosie Morelowym, oraz Naleśniki orzechowe z sosem malinowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Puree z malin, octu winnego białego i cukru w blenderze na gładką masę. Po uruchomieniu blendera stopniowo dodawaj olej z krokosza barwierskiego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet Winny BiałyOcet Winny Biały
Olej Z Krokosza BarwierskiegoOlej Z Krokosza Barwierskiego
MalinyMaliny
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
2
Dodaj wodę przez łyżeczki do herbaty w razie potrzeby, aby uzyskać pożądaną konsystencję. Doprawić sosem malinowym do smaku solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos MalinowySos Malinowy
Sól I PieprzSól I Pieprz
WodaWoda
1
Rozgrzej piekarnik do 191°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Wymieszać orzechy laskowe, panko, 1 łyżka grubej soli i 2 łyżeczki pieprzu w płytkiej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól GruboziarnistaSól Gruboziarnista
Orzechy LaskoweOrzechy Laskowe
PieprzPieprz
Bułka Tarta Panko Lub Mączka MacowaBułka Tarta Panko Lub Mączka Macowa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
3
Wymieszać musztardę miodową, liście mięty, majonez, musztardę Dijon, pozostałą 1 łyżeczkę grubej soli i pozostałą 1 łyżeczkę pieprzu w misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Musztarda DijonMusztarda Dijon
Musztarda MIODOWAMusztarda MIODOWA
Sól GruboziarnistaSól Gruboziarnista
MiętaMięta
MajonezMajonez
PieprzPieprz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
4
Dodać kurczaka; płaszcz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
5
Kawałki kurczaka zanurzać, po jednym na raz, w mieszaninie okruchów z orzechami, powlekając obie strony i naciskając, aby przylegać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kawałki KurczakaKawałki Kurczaka
świeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączoneświeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączone
6
Przenieś powlekane kawałki kurczaka na blachę do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kawałki KurczakaKawałki Kurczaka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
7
Podzielić równe ilości masła i oleju z orzeszków ziemnych między 2 duże skillets nonstick; ciepła na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej ArachidowyOlej Arachidowy
MasłoMasło
8
Dodaj 2 kawałki kurczaka do każdej patelni; zmniejszyć ogień do średniego i gotować, aż kurczak będzie jasnobrązowy, o 4 protokół na stronę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kawałki KurczakaKawałki Kurczaka
Cały KurczakCały Kurczak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
9
Umieścić kurczaka na obramowanej blachy do pieczenia; przenieść do piekarnika. Pieczony kurczak aż gotowane przez, o 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieczony KurczakPieczony Kurczak
Cały KurczakCały Kurczak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
10
Podziel sałatkę na 4 talerze; wierzch z kurczakiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZieloniZieloni
Cały KurczakCały Kurczak
11
Udekoruj świeżymi malinami i podawaj sos malinowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos MalinowySos Malinowy
MalinyMaliny

Składniki

9466 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkisałatka dla dziecisałatka dla dzieci1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)gruba sól koszernagruba sól koszerna1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)Musztarda DijonMusztarda Dijon796 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkidrobno posiekane świeże liście miętydrobno posiekane świeże liście mięty3(może być lub przeglądać)pieprz czarny grubo zmielony, podzielonypieprz czarny grubo zmielony, podzielony128Orzechy dowolne (posiekane)filiżanka posiekanych orzechów laskowych (ofiliżanka posiekanych orzechów laskowych (o796 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkimusztarda MIODOWAmusztarda MIODOWA596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1 ogórek angielski, obrany, pozbawiony nasion i pokrojony w cienkie plasterki1 ogórek angielski, obrany, pozbawiony nasion i pokrojony w cienkie plasterki1776 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkipanko (Japońska bułka tarta) lub zwykła suszona bułka tartapanko (Japońska bułka tarta) lub zwykła suszona bułka tarta3(zima)1 mała czerwona lub zielona papryczka jalapeno1 mała czerwona lub zielona papryczka jalapeno1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiświeże malinyświeże maliny99Orzechy dowolne (posiekane)3/4 szklanki lekko zapakowanych świeżych malin (o3/4 szklanki lekko zapakowanych świeżych malin (o1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiolej z krokosza barwierskiegoolej z krokosza barwierskiego4largespołówki piersi kurczaka bez kości bez skóry, z masłempołówki piersi kurczaka bez kości bez skóry, z masłem1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)Żółto-zielona lukrecja sznurkowataŻółto-zielona lukrecja sznurkowata4(zima)(1/2 patyczka) masło niesolone(1/2 patyczka) masło niesolone3(może być lub przeglądać)woda (opcjonalnie)woda (opcjonalnie)3(zima)ocet winny białyocet winny biały
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia25
Magazyn