Kurczak z orzecha włoskiego w sosie śmietanowym Dijon
Kurczak z orzecha włoskiego z sosem śmietanowym Dijon może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 2,03 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 571 kalorii, 30g białka, oraz 44g tłuszczu. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i odebrać sól, musztarda dijon, pieprz, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby wykorzystać nasiona sezamu można śledzić to danie główne z Chleb Bananowy Sezamowy jako deser. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 55%. Podobne przepisy to Kurczak z orzecha włoskiego w sosie śmietanowym Dijon, Kurczak w sosie śmietanowo-estragonowym Dijon, oraz Grillowany Makaron Z Kurczakiem W Sosie Z Kremu Orzechowego Gorgonzola.
Instrukcje
Połączyć 1/4 szklanki masła i czosnku w proszku w małej misce, dobrze mieszając; odstawić.
Połączyć bułkę tartą i kolejne 5 składników w płytkim naczyniu, dobrze mieszając.
Umieść każdą pierś kurczaka między 2 arkuszami wytrzymałej folii z tworzywa sztucznego; spłaszczyć do grubości 1/2" za pomocą młotka do mięsa lub wałka do ciasta.
Obie strony kurczaka posmarować masłem czosnkowym; zanurzyć w bułce tartej.
Ciepła 1 łyżka masła i 1 łyżka oliwy z oliwek w dużej patelni na średnim ogniu, aż masło topi.
Dodaj 3 piersi z kurczaka; gotować 4 do 6 minut z każdej strony lub aż lekko rumiane i gotowe.
Przenieść na półmisek; powtórzyć procedurę z pozostałym kurczakiem, masłem i oliwą z oliwek.
W międzyczasie połącz śmietanę do ubijania i pozostałe 4 składniki w małym rondlu; ubijaj do wymieszania. Doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu; gotować 10 minut lub aż mieszanina lekko zgęstnieje i pokrywa tył łyżki.
SOS podawać z kurczakiem.