Kurczak z mozzarellą i parmezanem

Kurczak z mozzarellą i parmezanem
Kurczak z mozzarellą i parmezanem może być właśnie tym daniem głównym, którego szukasz. Dbasz o sylwetkę? Ten przepis bezglutenowy ma 244 kalorie , 32 g białka i 9 g tłuszczu na porcję. Ten przepis jest przeznaczony dla 8 osób i kosztuje 1,71 USD za porcję. 315 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz pod ręką oregano, ser mozzarella, połówki piersi kurczaka i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 45 minut . Jest on dostarczany przez Allrecipes. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 73% . Ta ocena jest całkiem dobra. Wypróbuj Chicken Spinach Mozzarella , Artisan Garlic Bread With Mozzarella i Avocado Tomato & Mozzarella Panini , aby uzyskać podobne przepisy.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 175 stopni Celsjusza (350 stopni Fahrenheita).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 łyżka Grubo Posiekanych świeżych Liści Pietruszki Włoskiej1 łyżka Grubo Posiekanych świeżych Liści Pietruszki Włoskiej
2
Umieść piersi kurczaka w naczyniu do pieczenia o wymiarach 9x13 cali, w jednej warstwie. Przykryj zupą selerową i piecz bez przykrycia w nagrzanym piekarniku przez 40 minut. Obróć kawałki kurczaka i piecz przez kolejne 30 minut, aż się zrumienią.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tarty Dojrzewający Ser ManchegoTarty Dojrzewający Ser Manchego
Muszelki CannelloniMuszelki Cannelloni
Pęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (okPęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (ok
3 Duże Marchewki (pokrojone W Kostkę)3 Duże Marchewki (pokrojone W Kostkę)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka Bezpestkowych Owoców Jeżyny Do Smarowania1 Szklanka Bezpestkowych Owoców Jeżyny Do Smarowania
1 łyżka Grubo Posiekanych świeżych Liści Pietruszki Włoskiej1 łyżka Grubo Posiekanych świeżych Liści Pietruszki Włoskiej
3
Wyjąć z piekarnika.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 łyżka Grubo Posiekanych świeżych Liści Pietruszki Włoskiej1 łyżka Grubo Posiekanych świeżych Liści Pietruszki Włoskiej
4
Wymieszaj zupę grzybową, wodę, cebulę, czosnek i oregano.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zupa GrzybowaZupa Grzybowa
Pokrojona Słodka żółta PaprykaPokrojona Słodka żółta Papryka
Olej Rzepakowy Do Smażenia W Głębokim TłuszczuOlej Rzepakowy Do Smażenia W Głębokim Tłuszczu
1-1/2 Szklanki Gotowej Musztardy1-1/2 Szklanki Gotowej Musztardy
Woskowe Ziemniaki Pokrojone W Kostkę O Wymiarach 1/4 CalaWoskowe Ziemniaki Pokrojone W Kostkę O Wymiarach 1/4 Cala
5
Wlać mieszankę na kurczaka. Na wierzchu ułożyć plasterki sera mozzarella, wciskając ser w sos.
Składniki, których będziesz potrzebować
Puszka Włoskich Lub Meksykańskich Pomidorów Pokrojonych W Kostkę, OdsączonychPuszka Włoskich Lub Meksykańskich Pomidorów Pokrojonych W Kostkę, Odsączonych
20 Puszek (każda) Kawałków Ananasa, Odsączonych20 Puszek (każda) Kawałków Ananasa, Odsączonych
2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej
1 Słoik (8-1/2 Uncji) Suszonych Na Słońcu Pomidorów W Oleju, Nieodsączonych1 Słoik (8-1/2 Uncji) Suszonych Na Słońcu Pomidorów W Oleju, Nieodsączonych
6
Posyp startym parmezanem i piecz w nagrzanym piekarniku przez kolejne 20 minut, aż danie będzie bulgotać i nabierze złotego koloru.
Składniki, których będziesz potrzebować
Starty ParmezanStarty Parmezan
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 łyżka Grubo Posiekanych świeżych Liści Pietruszki Włoskiej1 łyżka Grubo Posiekanych świeżych Liści Pietruszki Włoskiej
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia11
Magazyn