Kurczak z mozzarellą i parmezanem
Kurczak z mozzarellą i parmezanem może być właśnie tym daniem głównym, którego szukasz. Dbasz o sylwetkę? Ten przepis bezglutenowy ma 244 kalorie , 32 g białka i 9 g tłuszczu na porcję. Ten przepis jest przeznaczony dla 8 osób i kosztuje 1,71 USD za porcję. 315 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz pod ręką oregano, ser mozzarella, połówki piersi kurczaka i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 45 minut . Jest on dostarczany przez Allrecipes. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 73% . Ta ocena jest całkiem dobra. Wypróbuj Chicken Spinach Mozzarella , Artisan Garlic Bread With Mozzarella i Avocado Tomato & Mozzarella Panini , aby uzyskać podobne przepisy.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 175 stopni Celsjusza (350 stopni Fahrenheita).
Umieść piersi kurczaka w naczyniu do pieczenia o wymiarach 9x13 cali, w jednej warstwie. Przykryj zupą selerową i piecz bez przykrycia w nagrzanym piekarniku przez 40 minut. Obróć kawałki kurczaka i piecz przez kolejne 30 minut, aż się zrumienią.
Wymieszaj zupę grzybową, wodę, cebulę, czosnek i oregano.
Wlać mieszankę na kurczaka. Na wierzchu ułożyć plasterki sera mozzarella, wciskając ser w sos.
Posyp startym parmezanem i piecz w nagrzanym piekarniku przez kolejne 20 minut, aż danie będzie bulgotać i nabierze złotego koloru.