Kurczak z masłem limonkowym
Kurczak z masłem limonkowym to bezglutenowe i przyjazne dla fodmap przepis z 6 porcjami. Jedna porcja zawiera 346 kalorii, 24g białka, oraz 28g tłuszczu. Na 1,26 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 120 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz masło, olej roślinny, sok z limonki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć masło można śledzić to danie główne z Ciasto Z Masłem Cynamonowym jako deser. Sprawdza się jako danie główne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 51%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Kurczak w maśle limonkowym, Kurczak z masłem limonkowym, oraz Szaszłyki z kurczaka z masłem limonkowym i Chile.
Instrukcje
Rozgrzać olej w dużej ciężkiej patelni na średnim ogniu. Piersi kurczaka doprawić solą i pieprzem. Gotować, aż lekko rumiane, o 3 protokół z każdej strony. Przykryj i zmniejsz ciepło do niskiego poziomu. Gotować, aż nie będzie już różowy, a soki biegną jasne, o 10 protokół.
Wyjąć kurczaka z patelni i ogrzać.
Spuścić nadmiar oleju z patelni. Wymieszaj sok z limonki i gotuj na małym ogniu, aż zacznie pękać. Wymieszać z masłem, 1 łyżka stołowa na raz. Nadal mieszając, aż masło stanie się nieprzezroczyste, a sos zgęstnieje.
Zdjąć z ognia i wymieszać z koprem. Łyżka sosu na kurczaka, i podawać.