Kurczak z marchewką z cytryną i szczypiorkiem
Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 162 kalorie, 4G białka, oraz 4G tłuszczu każdy. Na 1,48 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka soli, Skórka z cytryny, sok z cytryny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne, przyjazne dla fodmap i całe 30 dieta. Z łyżeczką wynik 70%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Pachnące cytryną chrupiące udka z kurczaka z ziemniakami i marchewką, Marchewki Z Cytryną I Orzechami Włoskimi, oraz Cytryna & Pietruszka Baby Marchew.
Instrukcje
Połącz 1/4 szklanki mielonego szczypiorku, 2 łyżeczki skórki cytryny, 3 łyżki soku z cytryny, 1 łyżeczkę oleju, sól i 1/8 łyżeczki ostrego sosu w dużej plastikowej torbie; dodaj kurczaka do torby. Uszczelnić i marynować w lodówce 2 godziny.
Wyjąć kurczaka z worka i osuszyć; wyrzucić marynatę.
Rozgrzać 2 łyżeczki oleju na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodać kurczaka i gotować przez 3 minuty z każdej strony. Zmniejszyć ciepło do średnio-niskich.
Dodaj 2 łyżeczki skórki cytryny, 3 łyżki soku z cytryny, 1/8 łyżeczki ostrego sosu, marchewki i bulion, i gotuj na wolnym ogniu przez 15 minut lub aż marchew będzie miękka. Łyżka 1/3 szklanki sosu na każdym z 4 talerzy, i umieścić 1 pół piersi kurczaka i 8 marchew na wierzchu sosu.
Każdą porcję posypać 1 łyżką mielonego szczypiorku.
W razie potrzeby udekoruj świeżym szczypiorkiem i plasterkami cytryny.