Kurczak z limonką i kolendrą

Kurczak z limonką i kolendrą
Kurczak z limonką i kolendrą wymaga mniej więcej 1 godzina i 10 minut od początku do końca. To danie główne ma 430 kalorii, 36g białka, oraz 29g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.71 za porcję. 17 osób uznało ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i odebrać kurczaka, ząbki czosnku, pieprz, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne, paleolityczne i pierwotne dieta. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 61%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Kurczak z limonką i kolendrą, Grillowany kurczak z kolendrą i limonką, oraz Kolendra Limonka Grillowane Udka Kurczaka.

Instrukcje

1
Po pierwsze, spatchcock kurczaka tak, że będzie siedzieć płasko na grillu. Wszystko to oznacza użycie nożyczek kuchennych lub ostrego noża kuchennego do odcięcia obu stron nosa Parsonsa, aby całkowicie usunąć kręgosłup. Następnie umieść kurczaka, pierś do góry, na desce do krojenia i naciśnij mocno, aby spłaszczyć dłońmi. Użyj ostrego noża, aby zrobić wiele głębokich cięć w kurczaku, około trzech w każdej piersi i dwóch w każdej nodze.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nożyczki KuchenneNożyczki Kuchenne
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
2
W moździerzu i tłuczku zmiażdżyć czosnek i ziarna pieprzu razem na szarą, papkowatą pastę. Do pasty wymieszać sok z limonki, następnie posiekaną kolendrę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziemniaki Rdzawe, Pokrojone Na 1-calowe KawałkiZiemniaki Rdzawe, Pokrojone Na 1-calowe Kawałki
1 Truskawka Bez łuski1 Truskawka Bez łuski
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
Pęczek świeżego Szpinaku (okPęczek świeżego Szpinaku (ok
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Zaprawy I TłuczkiZaprawy I Tłuczki
3
Włożyć kurczaka do naczynia i wmasować marynatę w kurczaka. Przykryć folią spożywczą i przechowywać w lodówce przez co najmniej 2 godziny, ale najlepiej na noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
Potrójne, PrzyciętePotrójne, Przycięte
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
4
Aby ugotować kurczaka, rozpal grilla. Kiedy płomienie gasną, a węgle są gorące i świecące, połóż kurczaka na grillu, skórkę do góry i posyp solą. Będziesz miał pokusę, aby go dalej pchać i podnosić, ale zostaw go w spokoju. Po 25 minutach kurczak będzie wyglądał jak ugotowany, ale odwróć go i daj stronie skóry 10 minut do brązowego. Unieść kurczaka na deskę do krojenia i pozostawić na kilka minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
(duża Tuba)(duża Tuba)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
5
Teraz można rzeźbić konwencjonalnie, ale lubię dostać tasak i posiekać go prosto w dół na grube plastry. Ułóż na półmisku i podawaj rozsypane świeżą kolendrą i limonką kliny.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Kolendraświeża Kolendra
Klin WapiennyKlin Wapienny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
CleaverCleaver
TrudnośćTwardy
Gotowe W1 h, 10 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia12
Magazyn