Kurczak z limonką i kolendrą
Kurczak z limonką i kolendrą wymaga mniej więcej 1 godzina i 10 minut od początku do końca. To danie główne ma 430 kalorii, 36g białka, oraz 29g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.71 za porcję. 17 osób uznało ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i odebrać kurczaka, ząbki czosnku, pieprz, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne, paleolityczne i pierwotne dieta. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 61%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Kurczak z limonką i kolendrą, Grillowany kurczak z kolendrą i limonką, oraz Kolendra Limonka Grillowane Udka Kurczaka.
Instrukcje
Po pierwsze, spatchcock kurczaka tak, że będzie siedzieć płasko na grillu. Wszystko to oznacza użycie nożyczek kuchennych lub ostrego noża kuchennego do odcięcia obu stron nosa Parsonsa, aby całkowicie usunąć kręgosłup. Następnie umieść kurczaka, pierś do góry, na desce do krojenia i naciśnij mocno, aby spłaszczyć dłońmi. Użyj ostrego noża, aby zrobić wiele głębokich cięć w kurczaku, około trzech w każdej piersi i dwóch w każdej nodze.
W moździerzu i tłuczku zmiażdżyć czosnek i ziarna pieprzu razem na szarą, papkowatą pastę. Do pasty wymieszać sok z limonki, następnie posiekaną kolendrę.
Włożyć kurczaka do naczynia i wmasować marynatę w kurczaka. Przykryć folią spożywczą i przechowywać w lodówce przez co najmniej 2 godziny, ale najlepiej na noc.
Aby ugotować kurczaka, rozpal grilla. Kiedy płomienie gasną, a węgle są gorące i świecące, połóż kurczaka na grillu, skórkę do góry i posyp solą. Będziesz miał pokusę, aby go dalej pchać i podnosić, ale zostaw go w spokoju. Po 25 minutach kurczak będzie wyglądał jak ugotowany, ale odwróć go i daj stronie skóry 10 minut do brązowego. Unieść kurczaka na deskę do krojenia i pozostawić na kilka minut.
Teraz można rzeźbić konwencjonalnie, ale lubię dostać tasak i posiekać go prosto w dół na grube plastry. Ułóż na półmisku i podawaj rozsypane świeżą kolendrą i limonką kliny.