Kurczak z kompot żurawinowy

Kurczak z kompot żurawinowy
Kurczak z kompot żurawinowy może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 340 kalorii, 24g białka, oraz 21 g tłuszczu. Ten bezglutenowy przepis służy 4 i kosztuje $1.5 za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka octu winnego, tart jabłko, cebula, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 41%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Kompot Z Figi I Żurawiny, Kompot Żurawinowy, oraz Kompot Żurawinowy dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieść kurczaka w dużej płytkiej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
2
Połącz sok z cytryny, olej, sól i pieprz; polej kurczaka. Przykryć i przechowywać w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
Cały KurczakCały Kurczak
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
3
W międzyczasie umieść żurawinę w małej misce. Przykryć wrzącą wodą i odstawić na 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
żurawinażurawina
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
4
W małym rondlu, podsmażyć seler i cebulę w 2 łyżkach masła, aż będą chrupiące-miękkie. Zmniejszyć ciepło do średniego.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
SelerSeler
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
5
Żurawinę odsączyć; dodać do rondla z jabłkiem. Wymieszać z sokiem żurawinowym, sokiem jabłkowym i octem. Gotować i mieszać przez 5 minut lub aż płyn zmniejszy się o połowę. Wymieszać kolendrę i ziele angielskie. Przykryć i ogrzać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok żurawinowySok żurawinowy
Sok JabłkowySok Jabłkowy
żurawinażurawina
KolendraKolendra
Ziele AngielskieZiele Angielskie
OcetOcet
1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
6
Odcedzić i wyrzucić marynatę z kurczaka. Na dużej patelni roztopić pozostałe masło na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarynataMarynata
Cały KurczakCały Kurczak
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Dodać kurczaka; gotować przez 5 minut lub aż lekko rumiane; włączyć. Zmniejsz ciepło do niskiego poziomu i przykryj. Gotować 10 minut dłużej lub aż soki uruchomić jasne.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
8
Podawać kurczaka z kompot żurawinowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
żurawinażurawina
Cały KurczakCały Kurczak
KompotKompot
TrudnośćTwardy
Gotowe W35 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia8
Magazyn