Kurczak z kompot żurawinowy może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 340 kalorii, 24g białka, oraz 21 g tłuszczu. Ten bezglutenowy przepis służy 4 i kosztuje $1.5 za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka octu winnego, tart jabłko, cebula, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 41%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Kompot Z Figi I Żurawiny, Kompot Żurawinowy, oraz Kompot Żurawinowy dla podobnych receptur.
W małym rondlu, podsmażyć seler i cebulę w 2 łyżkach masła, aż będą chrupiące-miękkie. Zmniejszyć ciepło do średniego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Seler
Cebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
5
Żurawinę odsączyć; dodać do rondla z jabłkiem. Wymieszać z sokiem żurawinowym, sokiem jabłkowym i octem. Gotować i mieszać przez 5 minut lub aż płyn zmniejszy się o połowę. Wymieszać kolendrę i ziele angielskie. Przykryć i ogrzać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok żurawinowy
Sok Jabłkowy
żurawina
Kolendra
Ziele Angielskie
Ocet
1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
6
Odcedzić i wyrzucić marynatę z kurczaka. Na dużej patelni roztopić pozostałe masło na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Marynata
Cały Kurczak
Masło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
7
Dodać kurczaka; gotować przez 5 minut lub aż lekko rumiane; włączyć. Zmniejsz ciepło do niskiego poziomu i przykryj. Gotować 10 minut dłużej lub aż soki uruchomić jasne.