Kurczak Z Kolendrą Chutney
Kurczak z kolendrą Chutney może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.7 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 32G białka, 47 g tłuszczu, oraz w sumie 568 kalorii. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz sól, czosnek, mielony kminek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać świeży korzeń imbiru, możesz podążać za tym daniem głównym z Bez mąki migdałowe ciasteczka imbirowe jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pierwotne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia łyżeczka lita wynik 42%. Spróbuj Grillowane udka z kurczaka z chutneyem Kolendro-miętowym, Indyjskie kebaby z kurczaka z Kolendro-miętowym Chutney, oraz kolendra coconut chutney, jak zrobić kolendra coconut chutney dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Usuń i wyrzuć skórę z kurczaka. Części umyć i osuszyć.
Połączyć czosnek i imbir i natrzeć kurczaka.
Umieścić części kurczaka w naczyniu do pieczenia 9x13 cali, przykryć folią i odstawić.
W międzyczasie, miejsce kolendry, kminek, pieprz Jalapeno chile i sok z cytryny w blenderze i puree, aż będzie gładka, dodając trochę wody, jeśli to konieczne. Odłóż to na później. W osobnej małej misce połączyć orzechy nerkowca ze śmietaną.
Dobrze wymieszać i zalać kurczakiem.
Piec kurczaka w temperaturze 350 stopni F (175 stopni C) przez 30 minut, lub aż kurczak uwalnia swoje soki. Następnie piec, odsłonięty przez 15 minut, pozwalając płyn w naczyniu lekko zagęścić do sosu.
Wyjąć z piekarnika i połączyć sos w naczyniu z zastrzeżonym Chutney kolendry.
Dobrze wymieszać i podawać na kurczaku.