Kurczak z klopsikami

Kurczak z klopsikami
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj Fricassee z kurczakiem z klopsikami. Ten przepis służy 4 i kosztuje 99 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 281 kalorii, 22g białka, oraz 18g tłuszczu. Ten przepis z cookstr.com ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Mieszanka kurczaka, cebula, czosnek, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Aby zużyć wodę można śledzić to danie główne z Arbuz-Brzoskwinia Slushies jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 26%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Kurczak Fricassee, Kurczak Fricassee, oraz Kurczak Fricassee z morelami dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Kurczak należy pokroić i rozdzielić na 8 sztuk. Piersi i uda można również ponownie przeciąć na pół, jeśli wolisz małe kawałki. Wyczyść i wypalić, jeśli to konieczne. Przygotuj klopsiki za pomocą 1 funta mielonej wołowiny i podwojenie pozostałych składników w przepisie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mielona WołowinaMielona Wołowina
KlopsikiKlopsiki
Cały KurczakCały Kurczak
2
W holenderskim piekarniku 2-quart, powoli podsmaż posiekaną cebulę w 3 łyżkach tłuszczu, aż cebula będzie miękka i żółta; nie pozwól jej brązowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec HolenderskiPiec Holenderski
3
Usunąć i zarezerwować.
4
Dodać więcej tłuszczu do garnka w razie potrzeby i brązowo kawałki kurczaka lekko, aż wszystkie strony są bladobrązowe. Zrób to w kilku partiach, ponieważ kurczak nie brązowieje, jeśli zostanie wciśnięty na patelnię.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kawałki KurczakaKawałki Kurczaka
Cały KurczakCały Kurczak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
GarnekGarnek
5
Kurczaka wyjąć, posypać solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Cały KurczakCały Kurczak
6
Cebulę wrzucić do garnka i posypać papryką. Smażyć przez minutę lub dwie, aż papryka traci swój surowy zapach.
Składniki, których będziesz potrzebować
PaprykaPapryka
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
7
Dodaj sok pomidorowy i 1 szklankę wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok PomidorowySok Pomidorowy
WodaWoda
8
Odstawić kurczaka do garnka i dodać ząbki czosnku. Płyn powinien dostać się w połowie kurczaka. Przykryć i gotować delikatnie, ale równomiernie przez 20 minut. Delikatnie i ostrożnie dodaj klopsiki do garnka, przesuwając kurczaka na bok, aby zrobić miejsce i potrząsając garnkiem z przerwami, aby oddzielić klopsiki. Będą kruche na surowo, ale po ugotowaniu staną się jędrne i nie będą się kruszyć ani sklejać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Ząbki CzosnkuCałe Ząbki Czosnku
KlopsikiKlopsiki
Cały KurczakCały Kurczak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
9
W razie potrzeby dodaj więcej płynu do garnka. Dusić, luźno przykryte, przez kolejne 20 do 30 minut, lub aż kurczak i klopsiki są gotowe.
Składniki, których będziesz potrzebować
KlopsikiKlopsiki
Cały KurczakCały Kurczak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
10
Usuń kurczaka i klopsiki i odtłuścić tłuszcz z sosu. Powrót kurczaka i klopsiki i podgrzać, sprawdzając, przyprawy, jak to zrobić.
Składniki, których będziesz potrzebować
KlopsikiKlopsiki
PrzyprawyPrzyprawy
Cały KurczakCały Kurczak
SOSSOS
11
Kurczaka i klopsiki podawać z ryżem lub makaronem.
Składniki, których będziesz potrzebować
KlopsikiKlopsiki
Cały KurczakCały Kurczak
MakaronyMakarony
RyżRyż
12
Jeśli planujesz to zrobić z wyprzedzeniem, dodaj trochę wody przed przegrzaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
1
Czasami eliminowano sok pomidorowy i zużywano tylko wodę. Bulion z kurczaka można użyć zamiast wody, ale smak jest, o dziwo, bardziej intensywny i interesujący, gdy używana jest woda, z sokiem pomidorowym lub bez.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rosół Z KurczakaRosół Z Kurczaka
Sok PomidorowySok Pomidorowy
WodaWoda
2
Zasadniczo jest to wersja węgierskiego paprikash kurczaka, ale Wersja Żydowska, ze względu na Koszerne prawa, eliminuje kwaśną śmietanę. Jeśli chcesz, możesz ubić 2 łyżki kwaśnej śmietany do sosu po odtłuszczeniu tłuszczu. Nie gotować po dodaniu kwaśnej śmietany; podgrzać, doprowadzając do lekkiego duszenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kwaśna śmietanaKwaśna śmietana
Cały KurczakCały Kurczak
SOSSOS
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs
Porcje4
Ocena Zdrowia5
Magazyn