Kurczak z figami w sosie z Porto
Kurczak z figami w sosie z wina porto może być dobrym przepisem na poszerzenie kolekcji dań głównych. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 26g białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 307 kalorii. Na 1,87 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 5. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka masła, rosół z kurczaka, Wino i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby wykorzystać wino porto można śledzić to danie główne z Szewc Portowy jako deser. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 40 minut. Z łyżeczką wynik 44%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Fricassée z kurczaka z figami i sosem portowym, Schab Z Figami I Sosem Portowym, oraz Schab Z Figami I Sosem Portowym.
Instrukcje
Mąkę umieścić w płytkim naczyniu. Piersi z kurczaka zanurzyć w mące.
Roztopić masło na dużej patelni na średnim ogniu. Gotować kurczaka na rozgrzanej patelni, aż złoty kolor, o 2 protokół na stronę.
Wlać port, białe wino, i rosół kurczaka nad kurczakiem, i rozrzucić figi wokół patelni.
Doprowadzić płyn do wrzenia i zmniejszyć ogień do niskiej, gotować na wolnym ogniu, aż kurczak jest w pełni gotowane, o 15 protokół.
Wyjmij kurczaka z patelni i przykryj folią.
Doprowadzić sos na patelni do wrzenia na średnim ogniu. Zmniejszyć ogień do średnio-niskiego i gotować na wolnym ogniu przez 5 minut.
Ubijamy śmietanę i polewamy kurczaka do podania.