Kurczak z cytryną i cukinią kuskus
Kurczak z cytryną i cukinią kuskus zajmuje mniej więcej 40 minut od początku do końca. Ten bezmleczny przepis służy 4 i kosztuje 2,11 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 24g białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 399 kalorii. Wiele osób naprawdę lubiło to danie główne. Jeśli masz kuskus, cytryny, oliwę z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 676 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 94%, co jest spektakularne. Podobne przepisy to Kuskus z cukinią, smażoną cebulą i ziołami, Kurczak marokański z cytrynowym kuskusem, oraz Linguine z cukinią i cytryną.
Instrukcje
Do dużej miski wrzucić kuskus i zalać wywarem. Przykryć i pozostawić na 10 minut, aż puszysty i cały wywar zostanie wchłonięty.
Rozgrzać 1 łyżkę oleju i podsmażyć cukinie aż zmiękną i usmażą na brzegach. Wrzucić do kuskusu, następnie wymieszać z dużą ilością przypraw i dobrze wycisnąć sok z cytryny z jednej z połówek.
Połówki piersi kurczaka poziomo i umieścić każdy kawałek na arkuszu folii spożywczej. Przykryć innym arkuszem i ubić każdy kawałek wałkiem do ciasta, aby był cieńszy. Sezonu.
Na dużej patelni rozgrzać pozostały olej i smażyć kurczaka przez około 2 min z każdej strony, aż do ugotowania. Wycisnąć sok z drugiej połowy cytryny i podawać z kuskusem i klinami cytryny na boku.