Kurczak z cydrem i suszonymi śliwkami

Kurczak z cydrem i suszonymi śliwkami może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 38g białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 403 kalorie. Ten przepis służy 6. Na 2,24 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz cydr jabłkowy, połówki piersi kurczaka, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 59%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Kurczak z suszonymi śliwkami i szałwią, Ale-kurczak na wolnym ogniu z suszonymi śliwkami, oraz Duszony Kurczak Z Suszonymi Śliwkami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać olej w dużym holenderskim piecu na średnim ogniu.
Dodać kurczaka; gotować 3 protokół z każdej strony lub aż rumiane.
Wyjąć kurczaka z patelni.
Dodaj cebulę i szalotki na patelnię; smażyć 3 minut lub aż lekko rumiane, mieszając od czasu do czasu. Wymieszać z cydrem, rodzynkami, sokiem, solą, curry i pieprzem.
Dodać kurczaka; doprowadzić do wrzenia. Przykryć, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 5 minut. Odkryć i gotować 25 minut, obracając kurczaka od czasu do czasu. Wymieszać ze śliwkami; gotować 5 minut.