Kurczak z Chicharo (groszek śnieżny)
Kurczak z Chicharo (groszek śnieżny) to bezglutenowe i bezmleczne danie główne. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 305 kalorii, 22g białka, oraz 19g tłuszczu każdy. Na 2,45 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz marchewkę, skrobię kukurydzianą, kawałki kurczaka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 58%. Podobne przepisy to Smażyć cielęcinę z groszkiem śnieżnym i pędami groszku śnieżnego, Kurczak z groszkiem śnieżnym, oraz Śnieżny groszek i kurczak.
Instrukcje
Rozgrzać olej na dużej patelni na średnim ogniu; gotować i mieszać cebulę i czosnek w oliwie z oliwek, aż pachnące, o 5 protokół. Wymieszać sos ostrygowy do mieszaniny; doprawić solą i pieprzem.
Dodać kurczaka i wymieszać; przykryć i gotować przez 10 protokół.
Dodaj pomidora, marchew, i seler; przykryć ponownie i gotować kolejne 5 protokół. Gotować kawałki kurczaka, aż nie będzie już różowy w kości i soki uruchomić jasne, natychmiastowy odczyt termometr włożony w pobliżu kości powinien odczytać 165 stopni F (74 stopni C). Złóż groszek śnieżny do mieszaniny.
Ubić skrobię kukurydzianą i wody razem w małej misce, aż nie grudki pozostają; wymieszać z płynem na patelni. Pozostawić mieszaninę na wolnym ogniu, aż sos zgęstnieje, o 5 protokół.